Foto: LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš piektdien guva vārtus Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) regulārā čempionāta mačā, bet viņa pārstāvētā komanda "Lausanne" piedzīvoja zaudējumu.

Lozannas hokejisti viesos ar rezultātu 2:5 (0:2, 0:0, 2:3) atzina "Fribourg-Gotteron" pārākumu.

Ķēniņš vārtus guva trešā perioda pirmajā minūtē, kad panāca 1:2.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Šajā sezonā Ķēniņš 24 spēlēs guvis piecus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles, būdams starp rezultatīvākajiem spēlētājiem komandā.

Tikmēr minimālu zaudējumu cieta vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Riharda Melnalkšņa pārstāvētā Langnau "Tigers", kas mājās ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piekāpās kopvērtējuma līderei "Zug".

Latviešu vārtsargs, kurš nesen atkopies no savainojuma, šajā mačā atvairīja 25 no 27 pretinieku mestajām ripām.

Melnalksnis šai spēlei nebija pieteikts.

Tāpat piektdien neveiksmi cieta Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano", kas mājās ar 3:4 (2:0, 0:3, 1:1) piekāpās "Biel-Bienne" vienībai.

Merzļikins šajā duelī atvairīja 27 no 31 metiena.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 42 punktiem 22 spēlēs ieņem "Zug", bet ceturtā ar 38 punktiem ir "Tigers". Tikmēr "Lausanne" ierindojas sestajā vietā ar 37 punktiem 24 dueļos, bet "Lugano" ar 32 punktiem ir desmitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!