Foto: LETA

Latvijas basketbola izlasei piektdienas treniņā pievienojās Itālijas kluba Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" spēlētājs Dairis Bertāns, kurš piedalīsies Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē pret Slovēniju, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Kopš Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA) un ULEB Eirolīgas rīkotājiem ir konflikts, Eirolīgas klubu spēlētāji reti tiek palaisti uz valstsvienību sezonas laikā. Taču šoreiz LBS izdevās vienoties ar Milānas klubu, un Bertāns pēc sava kluba spēles ceturtdien Kauņā pret "Žalgiri" devās uz Rīgu, lai piektdien aizvadītu treniņu un svētdien piedalītos mačā izbraukumā pret Slovēnijas valstsvienību.


Šajā sezonā Bertāns "AX Armani Exchange Olimpia" komandas labā Eirolīgā vidēji izceļas ar 6,8 punktiem, vidēji laukumā pavadot 19 minūtes. Šīs sezonas rezultatīvākajā spēlē latvietis sameta 16 punktus pret Maskavas apgabala "Himki".

Neviens cits Eirolīgas klubs nevēlējās uz valstsvienību palaist latviešu basketbolistus.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Latvijas izlase ar rezultātu ar 75:84 (20:24, 21:21, 20:16, 14:23) savā laukumā zaudēja Melnkalnei.

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra I grupas vadībā ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas Turcija un Spānija, kam ar pieciem panākumiem seko Melnkalne, Latvija un Ukraina. Savukārt Slovēnija izcīnījusi tikai divas uzvaras un zaudējusi cerības kvalificēties Pasaules kausam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!