Foto: Publicitātes foto

Nāciju kausā kamaniņu sportā Kanādas pilsētā Vistlerā piektdien, 30. novembrī, Pasaules kausa posma pamatsacensībām kvalificējās Latvijas sportisti Ulla Zirne un Riks Kristens Rozītis, kuri finišēja attiecīgi 6. un 10. vietā.

Dāmu konkurencē Zirnei startā bija tikai 17. laiks, taču sportiste trasē pakāpeniski uzlaboja rezultātu, kā arī uzrādīja trešo lielāko ātrumu trasē starp visām dalībniecēm. Uzvarētājai Emīlijai Svīnijai no ASV Zirne piekāpās 0,273 sekundes. Otrajā vietā ierindojās vāciete Džesika Tībela, bet trešā - Madeleine Egle no Austrijas.

Līdzīgi trasē vīriešu konkurencē veicās arī Rikam Kristenam Rozītim, kuram startā tikai 20. ātrākais laiks, taču finišā izdevās par desmit vietām pakāpties. No uzvarētāja austrieša Armīna Fraušera Rozītis atpalika 0,395 sekundes. Sudrabs vēl vienam Austrijas sportistam Reinhardam Egeram, bet bronza krievam Aleksandram Gorbatsevičam.

Pasaules kausa posma pamatsacensībām jau bija kvalificējušies Andris un Juris Šici, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, Elīza Cauce, Kendija Aparjode, Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks. Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Artūrs Dārznieks uz Kanādu nav devušies un nestartēs arī nākamajos divos posmos. Viņi turpina treniņus Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!