Foto: FIBA
Turcijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien 2019.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas otrā posma mačā savā laukumā ar 71:67 (15:15, 21:19, 20:14, 15:19) pārspēja Spāniju, kamēr pašreizējā Eiropas čempione Slovēnija zaudēja izredzes sasniegt finālturnīru.

Turcijas izlases labā ar 16 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Semihs Erdens, kamēr pa 12 punktiem sameta Doušs Balbajs un Metecans Birsens.

Tikmēr Spānijas valstsvienībā 18 punktus guva Dario Brizuela.

Teju visu spēli Turcijas basketbolisti atradās vadībā, bet 52 sekundes līdz pamatlaika beigām Haime Fernandess panāca neizšķirtu 67:67. Neilgi pēc tam gan turki atjaunoja vadību, kad divus punktus guva Erdens. Šis arī noslēgumā izrādījās uzvaru nesošs grozs.

Vēl šīs grupas ietvaros ceturtdien Ukraina savā laukumā ar 82:54 (22:18, 13:7, 23:9, 24:20) sagrāva Slovēniju, kas tādējādi atvadījusies no izredzēm tikt uz Pasaules kausu.

Ukraiņu labā ceturtdien 13 punktus iemeta Oleksandrs Kobecs, kamēr sāncenšiem tikpat guva Gregors Horvats.

Vēl vienā šīs grupas ceturtdienas spēlē Latvija savā laukumā spēkojas ar Melnkalni.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā I grupas vadībā ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas Turcija un Spānija, kam ar pieciem panākumiem astoņās cīņās seko Latvija. Piecas uzvaras deviņās cīņās tikmēr ir Ukrainai, kamēr četri panākumi astoņās spēlēs ir Melnkalnei. Tikmēr Slovēnija iekrājusi divas uzvaras deviņos mačos.

Trīs labākās apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, kā arī Zviedriju, kas netika nākamajā kvalifikācijas kārtā.

Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā. No Eiropas ceļazīmes nodrošinājušas Čehija, Vācija, Grieķija un Lietuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!