Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, saglabājusi pirms mēneša ieņemto 132. pozīciju.

Latvijas valstsvienība kopš oktobra, kad tika publicēts iepriekšējais rangs, aizvadījusi divas Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Nāciju līgas spēles, viesos nospēlējot neizšķirti 1:1 ar Kazahstānu un izbraukumā cīnoties 0:0 ar Andoru.

Jaunākajā rangā Latvijai ir 1112 punkti, kas ir par punktu vairāk nekā iepriekš.

Tikmēr Igaunija par divām vietām pakāpusies uz 96. pozīciju, bet Lietuva zaudējusi četras vietas un ir aiz Latvijas dalītā 132. pozīcijā. Vēl pagājušā gada izskaņā Lietuva ar 149. vietu uzstādīja ne tikai savu, bet arī Baltijas valstu ranga antirekordu.

Virs Latvijas rangā tagad atrodas Kosova, bet zem - Andora un Lietuva. Vēl no Nāciju līgā sastaptajām komandām Gruzija ir 89. vietā, bet Kazahstāna ieņem 120. pozīciju.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45. vieta, kas tika sasniegts 2009. gadā.

Svētdien Latvijas izlase uzzinās savas pretinieces 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, izlozi sagaidot vājākajā grozā. UEFA Nāciju līgas rangā Latvija ieņēma 51. vietu, apsteidzot vien Lihtenšteinu, Andoru, Maltu un Sanmarīno.

Tikmēr FIFA ranga līderpozīciju ieņem šī gada Pasaules kausa bronzas medaļas ieguvēja Beļģija, kas par punktu apsteidz čempioni Franciju. Trešā bez izmaiņām ir Brazīlija, bet ceturto vietu ieņem Horvātija.

Pirmo piecinieku noslēdz Anglija, bet uz sesto vietu pakāpusies Portugāle, kas apsteidza Urugvaju. Tālāk seko Šveice un Spānija, bet pirmo desmitnieku noslēdz Dānija.

Vislielākais kāpums par astoņām pozīcijām padevies Sudānai, kas tagad ir 127. vietā, bet vislielāko kritumu par septiņām pozīcijām piedzīvojušas Krievija un Benina, kas tagad ir attiecīgi 48. un 94. pozīcijā.

Nākamais FIFA rangs tiks publicēts 20. decembrī, bet tajā nav gaidāmas lielas izmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!