Foto: AFP/Scanpix
Latvijas jaunais biatlonists Edgars Mise ceturtdien Zviedrijā ieņēma 49. vietu, bet Rūdis Balodis bija 75. pozīcijā Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa sezonas pirmā posma sacensībās 10 kilometru sprintā.

Uzvaru svinēja Krievijas biatlonists Antons Babikovs, kurš šāva nekļūdīgi, finišēdams pēc 26 minūtēm un 0,1 sekundes.

Tikmēr otrais bija francūzis Aristīds Begs, kurš arī sašāva visus mērķus un uzvarētājam zaudēja 17,4 sekundes. Savukārt trešais bija ugunslīnijā divas kļūdas pieļāvušais vācietis Lukass Fracšers, kurš no Babikova atpalika 22,7 sekundes.

Mise neaizvēra vienu mērķi, uzvarētājam zaudēdams divas minūtes un 51,9 sekundes, kamēr Balodis kļūdījās trīs reizes, Babikovam piekāpdamies par četrām minūtēm un 32,6 sekundēm.

Sprinta distances finišu sasniedza 97 biatlonisti.

Vēlāk 7,5 kilometru sprinta distancē devās arī dāmas, kur gan Latvijas sportistēm pieticīgāki rezultāti. Starp 83 dalībniecēm Ieva Pūce ar piecām kļūdām šaušanā bija 78.vietā, kamēr Anna Ketija Sabule ugunslīnijā nesašāva četrus mērķus un apsteidza tikai divas konkurentes, ieņemot 81.pozīciju.

Šī IBU kausa turpinājumā sestdien tiks aizvadītas vēl vienas sprinta sacensības, bet svētdien gaidāma iedzīšana.

IBU kausā šajā sezonā būs deviņi posmi, februārī Raubičos aizvadot Eiropas čempionātu. IBU kauss ir otrā līmeņa sacensības aiz Pasaules kausa, kur sezona sāksies nākamajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!