Jau pēc nedēļas Siguldas trasē skaitīs sekundes desmitdaļas un simtdaļas, skanēs slieces, treneru norādes un līdzjutēju aplausi, sveicot 2018./2019. gada Pasaules kausa sezonas pirmā posma dalībniekus.

Trešdien, 28. novembrī, noslēdzās pieteikumu iesniegšana dalībai pirmajā Pasaules kausa posmā skeletonā un bobsleja divnieku ekipāžām, kas no 7. līdz 9. decembrim risināsies Siguldas trasē.

Kopumā sacensībās četrās ieskaitēs — skeletonā vīriešiem un sievietēm un bobslejā vīriešu un sieviešu divnieku ekipāžām — Latvijā startēs 18 valstu komandas, portālu "Delfi" informēja sacensību rīkotāji. Vislielākā konkurence gaidāma skeletonā vīriešiem, kur saņemti 24 pieteikumi; dāmām sacentīsies 17 sportistes. Bobslejā vīriešu divniekos startēs 18 komandas, sieviešu divniekos — 10 ekipāžas.

Latvija savās pirmajās mājas Pasaules kausa sacensībās būs pārstāvēta ar pieciem dalībniekiem — divām bobsleja ekipāžām, ko pilotēs Oskars Ķibermanis un Ralfs Bērziņš, un trim skeletonistiem, brāļiem Martinu un Tomasu Dukuriem un Pasaules kausa debitantu Ivo Šteinbergu. Kā zināms, šo Pasaules kausa sezonu, visticamāk, izlaidīs Oskars Melbārdis, bet mūsu vadošā skeletoniste Lelde Priedulēna sacensību apritē varētu atgriezties pēc Jaunā gada. Abi sportisti atlabst pēc traumām un operācijām.

Vislielākā pārstāvniecība būs Vācijai — pa trim dalībniekiem katrā ieskaitē. Bobslejā vīriešiem dalību pieteikuši vadošie iepriekšējo sezonu piloti, Phjončhanas olimpisko spēļu medaļnieki Frančesko Frīdrihs un Niko Valters, bet trešais ir Kristofs Hāfers. Dāmu konkurencē uz starta būs arī olimpiskā čempione Mirjama Jamanka un olimpiskā vicečempione skeletonā Žaklīne Lēlinga.

Otra lielākā komanda būs Krievijai, ko pārstāvēs trīs bobsleja ekipāžas vīriešiem, divas sievietēm un pa trim skeletonistiem katrā ieskaitē. Siguldā startēs gan Aleksandrs Tretjakovs, gan Ņikita Tregubovs un junioru skeletonists Vladislavs Marčenkovs. Bobslejā vīru konkurencē Krieviju pārstāvēs Aleksandrs Kasjanovs, Maksims Andrianovs un Aleksandrs Berdihins, kurš iekļaujas U26 junioru ieskaitē.

No vadošajiem pasaules skeletona un bobsleja sportistiem praktiski visi pieteikušies Siguldas posmam, ieskaitot ieskaitot olimpisko čempionu skeletonā Sunbinu Junu un olimpisko sudraba medaļnieku bobslejā Junjonu Vonu. Viena no bobsleja lielvalstīm Kanāda gan šo posmu izlaidīs, taču skeletona sacensībās šī valsts būs pārstāvēta ar diviem vīriem un trim dāmām.

Vairāki vadošie sportisti gan pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm gan ir teikuši atvadas sportam, piemēram, britu divkārtējā olimpiskā čempione skeletonā Lizija Jarnolda.

Treniņbraucieni Siguldas trasē sāksies otrdien, 4. decembrī. Pasaules kausa sezonu atklās bobslejistes, kurām sacensības paredzētas piektdien, 7. decembrī, pl. 14.30. Sestdien, 8. decembrī, plkst. 9.30 sacensības iesāks skeletonisti, bet plkst. 13 paredzēts pirmā posma divi braucieni bobsleja divniekiem. Svētdien, 9. decembrī, plkst. 9.30 trasē dosies skeletonistes, bet plkst. 13 Pasaules kausa otrā posma divus braucienus aizvadīs vīriešu bobsleja divnieki.

Ieeja Siguldas trasē uz sacensībām būs bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!