Foto: DELFI

Lielbritānijas Hokeja federācija (LHF) 2019. gada pavasarī plāno aizvadīt pārbaudes spēles starp šīs valsts un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandām, ziņo aģentūra TASS.

"Kā zināms, mūsu valsts izlase pirmo reizi 25 gadu laikā ir iekļuvusi pasaules čempionāta elites grupā, un mums ir problēmas ar pretinieku atrašanu pārbaudes spēlēm," TASS citē LHF ģenerālsekretāru Endiju Frenču. "Spēcīgākās izlases spēlē savstarpēji, un mums tā izrādījās sarežģīta problēma. Mums ir vienošanās par to, ka 2019. gada aprīlī pie mums viesosies trīs KHL komandas, un viena no spēlēm noteikti notiks Šefīldā."

Lielbritānijas hokeja izlase šogad Budapeštā uzvarēja pirmās divīzijas A grupas čempionātā, iegūstot tiesības 2019. gadā debitēt pasaules čempionāta elites grupā.

Kā zināms, šosezon "KHL World Games" ietvaros KHL regulārā čempionāta spēles tika aizvadītas Austrijā un Vīnē.

""KHL World Games" parādīja, cik augsts ir hokeja līmenis KHL, cīņa nav tik asa, taču pilnīgi cits spēles ātrums nekā Eiropas meistarsacīkstēs," norāda Frenčs.

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) Lielbritānijai pirmo reizi piešķīrusi tiesības rīkot IIHF Kontinentālā kausa finālu — tas 2019. gada janvārī notiks Ziemeļīrijas galvaspilsētā Belfāstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!