Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš trešdien kaldināja Helsinku "Jokerit" komandas uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā.

"Jokerit" viesos ar rezultātu 4:1 (2:1, 2:0, 0:0) pārspēja Minskas "Dinamo", pārtraucot divu zaudējumu sēriju.

Kalniņš šajā duelī atvairīja 28 no 29 pretinieku mestajām ripām. Viņš šajā sezonā laukumā bijis 18 spēlēs, kurās vidēji ielaidis 1,89 ripas un atvairījis 92,9% metienu.

Tikmēr "sausos" uzvaru trešdien izcīnīja uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas savā laukumā ar 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) pārspēja Bratislavas "Slovan".

Jau ziņots, ka Indrašis guvis ceļgala traumu, kuru dziedēs aptuveni līdz decembra beigām.

Tāpat nepārspēta trešdien palika viena no līgas vadošajā komandām Sanktpēterburgas SKA, kas viesos ar 6:0 (2:0, 3:0, 1:0) pārspēja Maskavas apgabala "Vitjaz" vienību.

Rietumu konferences vadībā ar 56 punktiem 32 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par trim punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 46 punktiem 31 spēlē ir Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 36 punktiem 32 cīņās ir uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak".

Tālāk septītā ar 31 punktu 33 cīņās ir Maskavas "Dinamo", bet pirmo astotnieku ar 30 punktiem 30 dueļos noslēdz Rīgas "Dinamo", kamēr pēdējā starp 12 komandām ir Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas sakrājusi 20 punktus 33 spēlēs.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 55 punkti 33 mačos, bet otrā ar 46 punktiem 32 spēlēs ir Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard". Tikmēr astotajā vietā ar 31 punktu 30 dueļos ir "Kuņluņ Red Star", kurā spēlē pagaidām savainotais aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!