Foto: F64
Latvijas valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars trešdien pēc treniņa paziņoja sastāvu, kas ceturtdien, 29. novembrī, "Arēnā Rīga" izies laukumā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra priekšpēdējā posma spēlē ar Melnkalnes izlasi, informē Latvijas Basketbola savienība.

Kārtējo reizi šajā spēļu ciklā treneru kolektīva izvēli ietekmēja nevis taktiskie apsvērumi vai sportiskā konkurence, bet gan blakusapstākļi – kājas savainojums Ronaldam Zaķim tomēr neļauj darboties ar pilnu jaudu, tāpēc pret Melnkalni viņš palīdzēt nevarēs. Dairis Bertāns valstsvienībai pievienosies tikai piektdien pēc Eirolīgas spēles un piedalīsies izbraukuma mačā Slovēnijā.

"Latvijas valstsvienība ir pilnā 12 spēlētāju sastāvā un ceturtdien izies laukumā cīnīties par uzvaru," valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars aicina koncentrēties uz spēli nevis problēmām. ""Garā gala" spēlētājiem ir gan pieredze, gan motivācija – ir ko likt pretī melnkalniešu spēka uzbrucējiem un centriem. Treniņos salikām taktiskos akcentus un centāmies atjaunot vai iedibināt saiknes starp spēlētājiem. Laika bija maz, lai noslīpētu nianses, tāpēc īpaša nozīme būs noskaņojumam un raksturam visu 40 minūšu garumā."

Pirmo reizi oficiālā spēlē valstsvienības pieteikumā iekļauti septembrī pārbaudes mačos debitējušais uzbrucējs Artūrs Strautiņš, kā arī saspēles vadītājs Mārcis Vītols, kurš Latvijas galvenajā komandā piedalās pirmo reizi.

Melnkalnes izlase pilnā sastāvā sapulcējās otrdien Rīgā, kad komandai pievienojās spožākā zvaigzne – 27 gadus vecais spēka uzbrucējs Bojans Dubļevičs. 2017. gadā sezonā Spānijas līgas finālspēļu vērtīgākais spēlētājs pērn septembrī bija vienīgais melnkalnietis, kurš Eiropas čempionāta astotdaļfināla spēlē spēja izrādīt cienīgu pretestību Latvijas izlases labākajam sastāvam. Toreiz viens nebija karotājs – mūsu komanda sagrāva pretiniekus ar 100:68. Nav grūti prognozēt, ka ceturtdien "Arēnā Rīga" Dubļevičs liks lietā savu meistarību soda laukumā, un Latvijas komandas izredzes lielā mērā būs atkarīgas no tā, kā viņu izdosies iegrožot (septembra ciklā Dubļevičam vidēji mačā 24 punkti un 8,5 atlēkušās).

Eirolīgas komandas "Budučnost" otrais saspēles vadītājs Nikola Ivanovičs piedalījies visās 8 PK kvalifikācijas spēlēs, vidēji katrā gūstot 13,5 punktus un izdarot 4,9 rezultatīvas piespēles. Citi melnkalniešu potenciālie līderi – "Budučnost" otrā piecnieka spēlētāji uzbrucējs Suads Šehovičs, aizsargs Petars Popovičs un centrs Filips Barovičs, 19 gadus vecais Eirolīgas čempions uzbrucējs Dino Radončičs, kā arī naturalizētais saspēles vadītājs Dereks Nīdhems – nav iekrājuši iespaidīgu statistiku visa kvalifikācijas turnīra garumā, bet kopā veido meistarīgu un bīstamu ansambli, ko motivē iespēja ierakstīt savu vārdu valsts basketbola vēsturē. Arī Melnkalnes izlases galvenais treneris Zvezdans Mitrovičs uzsvēris cīņasspara un komandas rakstura nozīmi.

Pēc 8 spēļu kārtām Latvijas komanda I grupā ar bilanci 5-3 ieņem 3. vietu, kas garantē tiesības spēlēt finālturnīrā. Mūsu komandai priekšā ir Spānijas (7-1) un Turcijas (6-2) izlases, bet seko Ukraina, Melnkalne (abām 4-4) un Slovēnijas vienība (2-6).

Vēl ceturtdien Turcija uzņems Spāniju, bet Ukrainas izlase – Slovēniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!