Foto: LETA

Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ" komanda otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) ietvaros piedzīvoja sesto zaudējumu pēc kārtas.

"Severstaļ" savā laukumā ar 3:5 (1:1, 0:3, 2:1) atzina Astanas "Baris" pārākumu.

Abas komandas pirmajā trešdaļā apmainījās vārtu guvumiem, taču izšķirošais brīdis pienāca otrajā periodā, kad "Baris" hokejisti guva trīs vārtus pēc kārtas un panāca 4:1. Lai gan Matejs Stranskis un Ruslans Karlins trešā perioda ievadā rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, no zaudējuma mājinieki neizglābās.

"Baris" sastāvā ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm šajā cīņā izcēlās Metjū Fratins.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā veica četrus metienus pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un veica trīs spēka paņēmienus.

Citā mačā trīs zaudējumu sēriju pārtrauca nu jau bijusī KHL līdere Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas izbraukumā ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja Ufas "Salavat Julajev". Viesu vārtos "sauso" maču aizvadīja Jakubs Kovāržs, kurš tika galā ar visiem 32 sāncenšu metieniem.

Tikmēr trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi viena no sīvākajām Rīgas "Dinamo" konkurentēm "Soči", kas viesos ar 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) atzina Vladivostokas "Admiral" pārākumu.

Rietumu konferences vadībā ar 56 punktiem 32 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par pieciem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 44 punktiem 30 spēlēs ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 36 punktiem 32 cīņās ir uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak".

Tālāk Rīgas "Dinamo" ar 30 punktiem 30 dueļos ir septītā, bet devītā ar 29 punktiem 32 cīņās ir savainojumu guvušā uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kamēr pēdējā starp 12 komandām ir Čerepovecas "Severstaļ", kas sakrājusi 20 punktus 33 spēlēs.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 55 punkti 33 mačos, bet otrā ar 46 punktiem 32 spēlēs ir Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard". Tikmēr astotajā vietā ar 30 punktiem 29 dueļos ir "Kuņluņ Red Star".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!