Foto: DELFI

Pieredzējušais Latvijas hokeja aizsargs Aleksandrs Jerofejevs pastiprinājis Itālijas hokeja vienību "Ritten Sport", ziņo klubs.

Jerofejevs klubā aizstās traumēto somu aizsargu Kai Lehtinenu, kurš šosezon savainojuma dēļ vairs nespēlēs.

Itālijas klubu pārstāv arī Latvijas hokejisti - uzbrucējs Oļegs Šišļaņņikovs un aizsargs Imants Ļeščovs, bet "Ritten Sport" Alpu Hokeja līgā pēc 15 mačiem ir devītajā pozīcijā 17 vienību konkurencē.

Pašlaik 34 gadus vecais hokejists šo sezonu iesāka "Optibet" Hokeja līgas (OHL) komandā Rīgas "Prizma", kur 17 spēlēs atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

Savukārt pirms tam viņš četras sezonas pēc kārtas pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas "Dinamo", kuras sastāvā 153 mačos guva trīs vārtus un atdeva 12 rezultatīvas piespēles.

Hokejists karjeru iesāka Latvijā, taču pēc tam divas sezonas aizvadīja Ziemeļamerikā, spēlējot Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL) un Apvienotajā hokeja līgā (UHL). Pēc tam Jerofejevs spēlējis Somijā, Slovākijā, Čehijā un Krievijā.

Jerofejevs iepriekš divas ar pusi sezonas 2008./09., 2009./10. un 2010./11.gadā arī aizvadīja KHL, spēlējot Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Novokuzņeckas "Metallurg" sastāvā, kopā aizvadot 94 spēles, gūstot piecus vārtus un veicot 14 rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases sastāvā Aleksandrs Jerofejevs ir piedalījies septiņos pasaules čempionātos un vienā Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!