Foto: LETA
Ja Latvijas vīriešu basketbola izlases labākie metēji ceturtdien Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Melnkalni iegūs spēles ritmu, būs ļoti grūti viņus apturēt, uzskata pretinieku galvenais treneris Zvezdans Mitrovičs.

Latvijas valstsvienība vispirms Pasaules kausa kvalifikācijā ceturtdien uzņems Melnkalni, bet svētdien viesosies pie Eiropas čempiones Slovēnijas.

Mitrovičs pirms došanās uz Latviju kritizē Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) izvēlētos izlašu logus.

"Esam jau agrāk par to sūdzējušies, bet tagad tas ir zem jebkuras kritikas. Pirms vienas no svarīgākajām spēlēm mums būs tikai 2-3 treniņi. Gatavosimies tuvu amatieru līmenim," Melnkalnes basketbola federācija citē Mitroviča teikto.

Melnkalnei talkā dosies ULEB Eirolīgas komandas Podgoricas "Budučnost VOLI" vairāki spēlētāji, kuri gan savā vienībā nav vadošajās lomās.

"Izlases vārdā vēlos pateikties kluba prezidentam un galvenajam trenerim. Šiem basketbolistiem ir smags spēļu grafiks," pauda Melnkalnes izlases stūrmanis.

Nespēlējot Eirolīgas basketbolistiem, Latvijai ir vairāki iztrūkumi sastāvā.

"Latvijas izlase lielākoties ir komplektēta no "Ventspils" un "VEF Rīga" spēlētājiem. Viņiem ir tādi pieredzējuši spēlētāji kā Jānis Blūms un Mārtiņš Meiers. Latvijas basketbolisti ir pretiniekam neparocīgi metēji. Ja viņi uzņem spēles ritmu, būs grūti viņus apturēt. Mums jāmēģina dabūt bumba groza apakšā," skaidroja Mitrovičs.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, šobrīd Pasaules kausa kvalifikācijas otrajā posmā Spānija ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir pirmajā vietā, kamēr ar sešiem panākumiem seko Turcija, bet Latvijai ir piecas uzvaras. Pa četriem panākumiem izcīnījušas Melnkalne un Ukraina, bet Slovēnija iekrājusi divas uzvaras.

Trīs labākās I apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pirmajā posmā Latvija pa divām reizēm spēkojās ar Turciju un Ukrainu, kā arī Zviedriju, kas netika nākamajā kvalifikācijas kārtā.

Trešajā "logā" nākamā gada 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

Pasaules kausa finālturnīrs nākamgad notiks Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!