Foto: F64

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" svētdien atspēlējās un izcīnīja uzvaru VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā.

"VEF Rīga" viesos ar 85:83 (17:24, 32:16, 18:24, 21:16) spraigā mača galotnē uzveica Saratovas "Avtodor" vienību.

Pēc pirmā puslaika mājinieki bija vadībā ar 49:40, bet trešajā ceturtdaļā rīdzinieki rezultāta starpību samazināja. Iesākoties pēdējām desmit minūtēm, "Avtodor" joprojām bija pārsvars ar 67:64, kas tika palielināts līdz 73:64. Rīgas komandas rīcībā bija septiņas minūtes, lai atspēlētos, kas arī izdevās.

Pēc vairākām veiksmīgām epizodēm rezultāts vēstīja jau 83:81, bet mājinieki panāca neizšķirtu. Rīgas komanda noslēgumā nopelnīja divus soda metienus, kuru realizēja Džebrils Durems un nodrošināja savai komandai panākumu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 18 punktiem bija Andrejs Gražulis, komandas kapteinis Mareks Mejeris pievienoja 17 punktus, bet Beidena Džeksena kontā 16 punkti.

Tikmēr "Avtodor" rindās 19 punktus guva Perins Bafords, bet 16 punkti Entonija Airlanda kontā.

"VEF Rīga" šosezon Vienotajā līgā desmit spēlēs svinējusi tikai divas uzvaras, iepriekš uzvaru gūstot oktobra pēdējā dienā, kad tika pārspēta Tallinas "Kalev"/"Cramo". Tiesa, pēc tam starptautiskajā arēnā sekoja trīs zaudējumi, tajā skaitā pirmdien pret "Astana" komandu (71:93).

Tikmēr "Avtodor" Vienotajā līgā ir četru zaudējumu sērijā, bet FIBA Eiropas kausā Saratovas komanda sešās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras, gūstot pirmo vietu savā apakšgrupā.

Tikmēr "VEF Rīga" paralēli startē Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kur ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ieņem trešo vietu.

"VEF Rīga" pēdējā laikā papildinājusi sastāvu ar amerikāņu saspēles vadītāju Endrū Endrūsu, aizsargu Beidenu Džeksenu un vēl vienu saspēlnieku Džebrilu Duremu, bet pārtraukusi līgumattiecības ar spēka uzbrucēju Artjomu Butjankovu, kā arī saspēles vadītājiem Vinsentu Kolinsu un Ostinu Lūku.

Savukārt "Avtodor" komandā notikušas pārmaiņas treneru kolektīvā. Šonedēļ pie komandas stūres stājās serbu speciālists Dušans Alimpijevičs, kurš iepriekšējā sezonā vadīja Belgradas "Crvena zvezda" komandu, kas ULEB Eirolīgā ar 11 uzvarām 30 spēlēs ieņēma 14.vietu.

"VEF Rīga" ar divām uzvarām deviņās spēlēs Vienotās līgas kopvērtējumā ieņem 13.vietu 14 komandu konkurencē, kamēr "Avtodor" ar diviem panākumiem septiņās cīņās ir devītā.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

"VEF Rīga" pagājušās sezonas Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja CSKA basketbolistiem, bet Latvijas čempionātā ieguva sudrabu, finālsērijā ar 2-4 zaudējot "Ventspilij".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!