Foto: AP/Scanpix
Devīto uzvaru pēc kārtas Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs izcīnījusi latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas sestdien viesos ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Detroitas "Red Wings", izvirzoties visas līgas kopvērtējuma vadībā.

"Sabres" šī ir garākā uzvaru sērija kopš 2006./2007.gada sezonas, kad Bufalo hokejisti izcīnīja desmit uzvaras pēc kārtas. Šosezon komanda svinējusi jau 16 panākumus.

Girgensons šajā spēlē laukumā nedevās.

Pamatlaikā Bufalo komandas rindās vārtus guva vienības līderis Džefs Skiners, kā arī vēl vienu precīzu metienu pievienoja Teidžs Tompsons. Tikmēr "Red Wings" sastāvā vārtus guva Dilans Larkins un Entonijs Manta.

Papildlaikā komandas vārtus neguva, bet pēcspēles metienos savas iespējas realizēja Tompsons un Sems Reinhārts.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 22 spēlēs guvis vienus vārtus, veicis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -2.

"Sabres" ar 34 punktiem 24 spēlēs ir līdere gan Austrumu konferencē, gan līgas kopvērtējumā, kamēr "Red Wings" ar 23 punktiem 23 mačos ir 12.pozīcijā Austrumos.

Bufalo hokejisti nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad savā laukumā uzņems Sanhosē "Sharks".

"Sabres" iepriekšējās septiņas sezonas nav spējusi iekļūt Stenlija kausa izcīņā, taču šo sezonu uzsākusi krietni veiksmīgāk nekā iepriekšējās un līdz ar to Girgensonam šosezon ir labas iespējas debitēt NHL izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!