Foto: F64

Karjeru beigušajai Latvijas tāllēcējai Inetai Radevičai, kura tagad pilda Latvijas Vieglatlētikas savienības (LBS) prezidentes pienākumus, pēc atkārtotām pārbaudēm konstatētas pozitīvas dopinga analīzes Londonas olimpisko spēļu laikā.

Kā ziņo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU), Radevičas analīzēs atrastas anaboliskā steroīda oksandrolona pēdas.

Radevičai piespriesta pagaidu diskvalifikācija.

LVS plašāku skaidrojumu sniegs nākamās nedēļas sākumā.

Sportistes karjeru Radeviča noslēdza pēc 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, kur viņa palika ceturtā, no bronzas godalgas arī atpaliekot tikai par centimetru, toreiz sasniedzot rezultātu 6,88 metri.

Radevičai pieder Latvijas rekords tāllēkšanā, jo 2010.gadā Barselonā viņa aizlēca 6,92 metrus tālu, tad arī izcīnot Eiropas čempiones titulu.

Pērnā gada sākumā Radeviča pēc konkurentes diskvalifikācijas par aizliegto vielu lietošanu kļuva par 2011.gada pasaules vicečempioni, lai gan sākotnēji viņa bija izcīnījusi bronzu. Viņas tobrīd izcīnītā medaļa kļuva par Latvijai pirmo godalgu neatkarīgas valsts vēsturē pasaules čempionātos.

Kopš 2017.gada marta Radeviča pilda LVS prezidentes pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!