Foto: F64

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars precizējis komandas sastāvu Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra priekšpēdējā posmā. Ceturtdien, 29. novembrī, plkst.19:30 Latvijas komanda spēlēs ar Melnkalnes izlasi, bet svētdien, 2. decembrī, plkst.17 Ļubļanā spēle ar Slovēnijas izlasi, informē Latvijas Basketbola savienība.

Pēc astoņām spēļu kārtām Latvijas komanda ar bilanci 5-3 ieņem 3. vietu I grupā, kas garantē tiesības spēlēt finālturnīrā. Mūsu komandai priekšā ir Spānijas (7-1) un Turcijas (6-2) izlases, bet seko Ukraina, Melnkalne (abām 4-4) un Slovēnijas vienība (2-6).

"Melnkalnes izlasei ir fiziski spēcīgi ceturtās un piektās pozīcijas spēlētāji, kuriem vajadzīgi adekvāti pretargumenti. Iepriekš izziņotajam sastāvam talkā aicinām pieredzējušo Kasparu Bērziņu, kuram BK "Ogre" sastāvā bijis veiksmīgs sezonas sākums. Turklāt, atkarībā no situācijas, viņš var spēlēt gan spēka uzbrucēja, gan centra pozīcijā. Savukārt Mareks Mejeris pats atzina, ka pēc savainojuma nav labākajā formā un nejūtas gatavs palīdzēt komandai, turklāt iespējas pret šāda stila pretiniekiem viņu izmantot būtu ierobežotas," sacīja valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars.

LBS informē, ka Dairi Bertānu klubs atbrīvos tikai uz spēli Slovēnijā. Vēl vairākiem spēlētājiem ir veselības problēmas, un pilnīga skaidrība par viņu iespējām palīdzēt būs tuvākajās dienās. "Piedevām jātur īkšķus, lai nekas slikts negadās nedēļas nogalē, kas vairākiem ir spēles klubos," sacīja Vecvagars.

Treneris skaidroja, ka pirmdien lielākā daļa spēlētāju piedalīsies pirmajā kopējā treniņā, bet pilnā sastāvā izlase būs tikai otrdien. "Nebūs laika līdz niansēm noslīpēt īpašus taktiskos variantus, tāpēc izšķiroša nozīme būs noskaņojumam, apņēmībai, raksturam," viņš sacīja.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kandidāti: Kaspars Vecvagars (Ščecinas "King Wilki Morskie", Polija), Aigars Šķēle (Antibas "Olympique", Francija), Ingus Jakovičs, Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis ("Ventspils"), Jānis Blūms (Permas "Parma", Krievija), Artūrs Ausējs, Artis Ate, Andrejs Gražulis ("VEF Rīga"), Ojārs Siliņš, Artūrs Strautiņš (abi - Triestes "Alma", Itālija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Dairis Bertāns (Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Itālija), Rolands Freimanis (Lemnosas "Ifaistos", Grieķija) un Kaspars Bērziņš ("Ogre").


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!