Foto: Publicitātes foto
Latvijas basketbola čempionvienības "Ventspils" pārstāvji izsēdināti no reisa uz Rīgu viņu uzvedības dēļ, portālam "Delfi" apstiprināja vācu aviokompānija "Lufthansa".

"Lufthansa" atbildē portālam "Delfi" apstiprināja, ka ceturtdienas vakarā kavējies reiss no Frankfurtes uz Rīgu. Aviokompānija to skaidro ar faktu, ka "dažiem pasažieriem pēc iekāpšanas lūgts atstāt lidaparātu", jo viņu rīcība uz klāja bijusi nevaldāma.

"Lēmums pieņemts, lai nodrošinātu drošību pārējiem lidmašīnas pasažieriem un apkalpes locekļiem, tāpēc viņi atstāja (lidmašīnu) policijas pavadībā," skaidro "Lufthansa".

Aviokompānija nenorāda, cik un kuri cilvēki izsēdināti, aizbildinoties ar privātumu.

Lidmašīnā atradās arī izdevniecības "Ir" galvenā redaktore Nellija Ločmele, kura sarunā ar portālu "Delfi" apstiprināja notikušo. Viņa pati redzējusi, kā no lidmašīnas palūdz izkāpt "Ventspils" menedžeri Mārtiņu Rībenu. Iekāpjot lidmašīnā, Rībens streipuļojis, bijusi jūtama stipra alkohola dvaka, ar grūtībām ticis līdz savai vietai un tikai pēc kolēģa norādes apsēdies sev paredzētā vietā.

Pēc apsēšanās krēslā Rībens esot iemidzis. Pēc policijas ierašanās pamodināts un palūgts izkāpt. "Ventspils" pārstāvis nav pretojies vai rīkojies agresīvi, labprātīgi atstājot lidaparātu. Ločmele pēc iekāpšanas lidmašīnā neievēroja kādu incidentu vai pasažieru agresīvu rīcību, tāpēc bijusi pārsteigta, ka bez paskaidrojumiem stundu nācies gaidīt un nīkt lidmašīnā.

Otra "Ventspils" pārstāvja – komandas kapteiņa Māra Gulbja – izsēdināšanu Ločmele nav redzējusi.


Ziņots, ka Latvijas basketbola čempionvienībai "Ventspilij" atgriešanās no FIBA Čempionu līgas spēles Itālijā izvērtusies piedzīvojumiem bagāta un no lidmašīnas reisa uz Rīgu izsēdināti divi komandas pārstāvji. Ventspilnieki trešdienas vakarā Itālijā ar 88:74 pieveica spēcīgo "Sidigas Avellino" komandu, turnīrā gūstot trešo uzvaru septiņās spēlēs. Tā kā spēle Itālijas dienvidu pilsētiņā Avelīno bija trešdienas vēlā vakarā, tad komanda ceļu mājup sāka tikai ceturtdien, pa nakti paliekot viesnīcā.

Tomēr atpakaļceļš neizvērtās ērts. Komandai bija pārlidojums uz Frankfurti, kur nācās sešas stundas gaidīt reisu uz Rīgu. Ceturtdienas vakarā Latvijā komanda gan ieradās nepilnā sastāvā, jo no reisa tika izsēdināti divi tās pārstāvji. Viens no izsēdinātajiem bija komandas uzbrukuma līderis, "Ventspils" kapteinis Gulbis, redzams portāla "Delfi" lasītāja Pētera iesūtītajā video. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka otrs izsēdinātais, visticamāk, ir komandas menedžeris Rībens.

"Flightradar24.com" atrodamā informācija liecina, ka reisam no Frankfurtes bija jābūt pulksten pēc vietējā laika, tomēr lidmašīna ceļu uz Rīgu sākusi pulksten 22:43. Latvijas galvaspilsētā lidmašīna nolaidusies pulksten 1:27 pēc vietējā laika, par nepilnu stundu nokavējot plānoto nosēšanos.

Notikušā aculiecinieks portālam "Delfi" apgalvoja, ka incidenta nav bijis, bet vairāki spēlētāji bijuši alkohola reibumā. Tikmēr "Ventspils" kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics portālam "Delfi" sacīja, ka klubs vērsīsies pie "Lufthansa" pēc skaidrojuma un tad domās par nākamiem iespējamiem soļiem pret aviokompāniju, kas bez paskaidrojumiem izsēdinājusi sportistu un menedžeri.

Pleinics portālam "Delfi" apliecināja, ka no reisa izsēdinātais Gulbis nav bijis alkohola reibumā, ko viņam apgalvojis pats basketbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!