Foto: F64

Latvijas kamaniņu sportisti Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis un Ulla Zirne piektdien, 23. novembrī, Nāciju kausa sacensībās Insbrukas trasē Austrijā ieguva tiesības startēt jaunās sezonas pirmā Pasaules kausa posma pamatsacensībām, ko, neskatoties uz diskvalifikāciju, darīs arī divnieku ekipāža Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.

Artūrs Dārznieks ierindojās 12. vietā ar laiku 50,771 sek., bet Riks Kristens Rozītis finišēja ar 18. rezultātu (51,073 sek.). Abi startēs Pasaules kausa pamatsacensībās, turklāt Rozītim tās būs pirmās starptautiskās sacensības kopš pagājušā gada decembra, kad sportists guva rokas traumu. Ātrākais Nāciju kausa vienīgajā braucienā bija austrietis Niko Glaišers — 50,370 sek.

Kopumā vīriešu konkurencē Nāciju kausa sacensībās startēja 46 sportisti, seši no viņiem palika bez rezultāta. Pasaules kausa pamatsacensībās iekļūst Nāciju kausa brauciena ātrākie 17 sportisti, dāmām un divniekiem — ātrākie 12.

Dāmām pirmajās Nāciju kausa sacensībās Ulla Zirne ieņēma sesto vietu (40,307 sek.) un arī iekļuva Pasaules kausa pamatsacensībās. Ilgu laiku Latvijas sportiste bija ceturtajā pozīcijā aiz austrietes Birgitas Placeres, rumānietes Ralukas Stramaturatu un krievietes Jekartinas Baturinas, bet sacensību beigās Ullai garām tika vēl arī vāciete Jesika Tībele un austriete Hanna Proka.

Kopumā Nāciju kausa braucienā uz starta izgāja 38 sportistes.

Nāciju kausā divnieku ekipāžām Latvijas braucēji Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs ilgu laiku atradās sacensību vadībā, taču neilgi pirms beigām protokolā parādījās atzīme, ka viņi ir diskvalificēti. Uzvarēja Krievijas pāris Vsevolods Kaškins/Konstantīns Koršunovs.

Latvijas Kamaniņu sporta federācijā portāls "Delfi" noskaidroja, ka Latvijas divnieks diskvalificēts par svara neatbilstību, taču nelielā dalībnieku skaita dēļ viņiem atļauts startēt arī pamatsacensībās.

Starta vietu pirmajā Pasaules kausa posma pamatsacensībās pēc iepriekšējās sezonas rezultātiem ir nodrošinājuši Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristers Aparjods, Inārs Kivlenieks, Elīza Cauce un Kendija Aparjode. Pārējiem Latvijas sportistiem jāpiedalās Nāciju kausa sacensībās.

Insbrukas trasē arī pirms gada norisinājās sezonas atklāšanas sacensības, kad labāko rezultātu – 7. vietu – uzrādīja Kristers Aparjods un Andris un Juris Šici, bet komandu stafetē tika izcīnīta 5. vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!