Foto: F64

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs piektdien Japānā izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa sezonas otrā posma masu starta sacensību pusfinālā, nodrošinādams vietu finālā.

Pusfinālā Silovs pēc astoņiem apļiem bija trešais, tikdams pie viena punkta, četrus apļus vēlāk viņam bija otrā vieta un vēl divi punkti, bet finišā latvietis bija piektais, iekrādams vēl sešus punktus.

Summā Silovam bija deviņi punkti un piektā vieta.

Šajā pusfinālā uzvaru svinēja Dienvidkorejas ātrslidotājs Čhonho Ums, bet otrā pusfinālā pirmais bija beļģis Bārts Svings.

Fināls masu startā norisināsies sestdien.

Masu startā sportisti slido 16 apļus, vairākās kontrolatzīmēs vācot punktus. Visvairāk punktus iespējams iegūt finišā un pirmās trīs vietas finišā saņem pirmās trīs vietas, bet ceturto vietu iegūst sportists, kuram ir nākamais lielākais punktu skaits.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā pirmajā posmā Silovs masu startā bija desmitais, bet 1000 metru distancē B divīzijā ierindojās 14.vietā.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Šogad Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja augsto ceturto vietu 1500 metru distancē un bija 15.pozīcijā 1000 metros, bet masu startā, kas debitēja Olimpiādes programmā, nepārvarēja pusfināla barjeru.

Šosezon Pasaules kausā ātrslidošanā paredzēti pieci posmi un finālposms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!