Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Toronto "Maple Leafs" zviedru uzbrucējs Viljams Nīlanders uzstādījis ilgākā streika rekordu, kopš Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) ieviesti algu griesti, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Hokejists streiko jau 51 dienu un ir izlaidis 22 komandas spēles NHL regulārajā čempionātā. Ja līgums ar 22 gadus veco zviedru talantu netiks parakstīts līdz 1. decembrim, Nīlanderam šī sezona būs jāizlaiž un nākamvasar viņš kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, raksta portāls "TSN Bardown".

Pagājušajā sezonā Nīlanders bija trešais rezultatīvākais vārtu guvējs "Maple Leafs" komandā. Vasarā viņam beidzās debitanta līgums ar Toronto klubu un hokejists sāka kluba vadībai pieprasīt ilgtermiņa līgumu, pieprasot astoņus miljonus dolāru sezonā. "Maple Leafs", kas vasarā pagarināja līgumu ar Džonu Tavaresu par 11 miljoniem dolāru, viņam sola 6,6 miljonus dolāru un īstermiņa līgumu. Piekrītot zviedra prasībām, nākamgad Toronto klubs var neiekļauties algu griestos, jo būs jāpiedāvā labāki līgumi arī Ostonam Metjūsam un Mičam Mārneram, lai saglabātu šos hokejistus.

Iepriekšējais streika rekords piederēja Arizonas "Coyotes" uzbrucējam Kailam Turrisam, kurš 2011./2012. gada sezonā streikoja 47 dienas un izlaida 19 spēles. Vēlāk viņš piekrita parakstīt ar komandu līgumu uz divām sezonām par 2,8 miljoniem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!