Foto: SIPA/Scanpix/LETA
"Ogres" komanda ceturtdien "SynotTip" Latvijas handbola virslīgas mačā viesos ar rezultātu 30:26 (16:15) pārspēja Latvijas jaunatnes izlases bāzes vienību MSĢ/LAT-"Hertz".

Ogrēniešiem rezultatīvākais ar 12 gūtiem vārtiem bija Artis Laganovskis, bet astoņi precīzi metieni bija viņa dvīņubrālim Arvim.

Mājiniekiem 11 vārtus guva Ņikita Pančenko, bet sešas reizes izcēlās Armands Usāns.

"Ogre" lielāko daļu no pirmā puslaika bija iedzinējos, vien spēles pirmās daļas pēdējās piecās minūtēs nodrošinot vadību un puslaika pārtraukumā dodoties ar vienu vārtu handikapu (16:15). Otro puslaiku viesi iesāka ar trim bezatbildes vārtiem, taču pārsvaru izlaida un 11 minūtes pirms mača beigām komandas šķīra vairs tikai vieni vārti - 24:23 "Ogres" labā. Tiesa, pēdējā desmitminūtē ogrēnieši noturēja vadību un svinēja uzvaru ar 30:26.

Turnīra tabulas līderpozīcijā ar maksimāli iespējamiem 20 punktiem desmit mačos ir Dobeles "Tenax", bet par trim punktiem atpaliek Rīgas "Celtnieks", kas aizvadījusi jau 11 cīņas, kamēr Ludzas "Latgols" ar 12 punktiem ir trešā. Desmit punkti tikuši " MSĢ/LAT-Hertz" komandai, astoņi punkti ir "Vaiņodei" un "Ogrei", septiņi ir "Jūrmalas Sportam", kamēr bez punktiem cīnās ASK/LSPA.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā virslīgā startē astoņas komandas, kuras vispirms izspēlēs divu apļu turnīru, bet pēc tā rezultātiem tiks sadalītas divos četriniekos. Turpinājumā gan pirmais (1.-4. vieta), gan otrais četrinieks (5.-8. vieta) vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet vēl četras komandas - pirmās grupas trešā un ceturtā vieta, kā arī otrās grupas pirmā un otrā vieta, izspēlēs ceturtdaļfinālu.

Ceturtdaļfinālā uzvarētājs tiek noskaidrots divu spēļu summā, pusfinālā cīņa notiks līdz divām, bet finālā - līdz trim uzvarām.

" MSĢ/LAT-Hertz" komanda startēs tikai turnīra pirmajos divos posmos, bet pret šo komandu izcīnītie punkti tiek skaitīti kopējā vērtējumā.

Savukārt regulārā čempionāta pēdējās vietas ieguvējs aizvadīs pārspēles (uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā) ar 1. līgas uzvarētāju par tiesībām spēlēt virslīgā 2019./2020. gada sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!