Foto: DELFI.lt

Krievijas basketbola klubs Maskavas CSKA trešdien ULEB Eirolīgas spēlē dramatiskā cīņā savā laukumā pārspēja Kauņas "Žalgiris", tomēr pēc spēles atklājies, ka vienā no uzbrukumiem Lietuvas klubam vienā no uzbrukumiem pēkšņi pazuda četras sekundes.

CSKA basketbolisti šajā mačā ar rezultātu 99:97 pagarinājumā pārspēja "Žalgiris" vienību. Taču pēc spēles Lietuvas basketbola žurnālists Jons Miklovs sociālajā tīklā "Twitter" publicēja video, kurā redzams, ka Kauņas komandas uzbrukumā ceturtajā ceturtdaļā uzbrukuma laiks no 18 sekundēm pēkšņi pārlēca uz 13 sekundēm.


Tajā brīdī "Žalgiris" bija vadībā ar 84:81, un šo uzbrukumu Kauņas komanda noslēdza bez metiena. Nākamajā epizodē Serhio Rodrigess ar tālmetienu rezultātu izlīdzināja. Abas komandas pamatlaikā apmainījās ar divpunktniekiem, bet pēc tam pagarinājumā CSKA vienība galotnē izrāva uzvaru.

Pēc spēles "Žalgiris" galvenais treneris Šarūns Jasikevičs atteicās komentēt tiesnešu darbu šajā epizodē, jo viņam ir jākoncentrējas uz darbu laukumā.

Ceturtdien "Žalgiris" vadība nosūtījusi oficiālu sūdzību par notikumiem šajā mačā. Tiesa, Eirolīga neko vairāk par naudas sodu CSKA nevar piespriest CSKA. Tomēr, kā vēsta Miklovs, tad Kauņas komandai protestu vajadzēja iesniegt uzreiz pēc šīs epizodes, kad spēle tika apturēta.

Šī nav pirmā reize, kad CSKA komandas mājas spēlē piefiksēta rupja kļūda spēles tiešsaistes protokolā. 19. oktobrī CSKA mačā pret Stambulas "Daruššafaka" ceturtajā ceturtdaļā Maskavas komandai kļūdaini tika pieskaitīts punkts, kas pēc spēles atkal pēkšņi pazuda no gala rezultāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!