Foto: euroleague.net

Pie sestās uzvaras šīs sezonas ULEB Eirolīgas basketbola turnīrā trešdien tika latvieša Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" komanda, kas savā laukumā ar 93:90 (27:26, 20:17, 26:25, 20:22) pieveica Spānijas klubu "Kirolbet Baskonia".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 32 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus. Viņš iemeta vienu no diviem trejačiem, kā arī atzīmējās ar vienu atlēkušo bumbu, divām rezultatīvām piespēlēm, vienu pārtvertu bumbu, trim piezīmēm un diviem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem.

"AX Armani Exchange Olimpia" basketbolisti vadībā atradās gandrīz visu spēles laiku. Tiesa, noslēgumā "Kirolbet Baskonia" atjaunoja intrigu, tomēr Milānas vienība spēja nosargāt uzvaru.

Milānas komandas sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Vladimirs Mičovičs, kamēr "Kirolbet Baskonia" rindās pa 18 punktiem guva Mets Dženings un Vensāns Puarjē, kurš arī izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Tikmēr citā trešdienas ULEB Eirolīgas mačā piecu uzvaru sērija šajā turnīrā pārtrūkusi Rolanda Šmita pārstāvētajai Spānijas komandai Barselonas "Lassa", kas izbraukumā ar 70:76 (10:13, 15:21, 25:21, 20:21) piekāpās Grieķijas klubam Atēnu "Panathinaikos Opap".

Šmits šajā mačā laukumā pavadīja četras minūtes un 11 sekundes, kuru laikā pie gūtiem punktiem gan netika, jo aizmeta garām gan vienīgo divpunktnieku, gan vienīgo tālmetienu. Tāpat latvieša kontā viena atlēkusī bumba, viena kļūda un viena piezīme.

Atēnu komandas rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Dešons Tomass, kamēr "Lassa" labā 17 punktus guva Kails Kuriks.

Savukārt astoto uzvaru astoņās turnīra spēlēs trešdien izcīnīja Krievijas grandi Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 99:97 (16:18, 21:20, 22:22, 27:26, 13:11) pagarinājumā spraigā divcīņā pārspēja Lietuvas flagmani Kauņas "Žalgiris".

Uzvaru Maskavas klubam nodrošināja Vila Klaiberna divi iemestie soda metieni 17 sekundes līdz pagarinājuma beigām, kas ļāva panākt 99:97.

CSKA labā 24 punktus iemeta Serhio Rodrigess, bet par vienu mazāk guva Korijs Higinss, kamēr Klaiberns pievienoja 15 punktus un 13 atlēkušās bumbas. Savukārt "Žalgiris" vienībā 19 punkti bijušajam "VEF Rīga" leģionāram Antanam Kavaļauskam.

Visbeidzot pie otrās uzvaras turnīrā tikusi cita Krievijas komanda Maskavas apgabala "Himki", kas savu skatītāju priekšā ar 85:69 (18:17, 27:13, 20:24, 20:15) pieveica Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes.

Teicamu maču aizvadīja "Himki" līderis Aleksejs Šveds, kurš guva 22 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar astoņām uzvarām tikpat spēlēs ir Madrides "Real" un CSKA. Savukārt "AX Armani Exchange Olimpia" ar sešiem panākumiem ir piektā, bet "Lassa" ar četrām uzvarām ir vienu vietu zemāk.

Tikmēr Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" guvusi četras uzvaras, kas tai dod astoto vietu. Savukārt Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" ar divām uzvarām ir 13.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen", kur spēlē Žanis Peiners, tikusi pie viena panākuma, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real", kas finālā ar 85:80 uzvarēja Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grandi Kauņas "Žalgiris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!