Foto: FIBA

Latvijas čempioni "Ventspils" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra septītās kārtas mačā pret Itālijas komandu Avelīno "Sidigas" cīnījās līdz pat pēdējai minūtei, apmierināts bija ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Kā ziņojām, "Ventspils" trešdien izbraukumā ar 88:74 (18:22, 28:19, 19:26, 23:7) uzvarēja spēcīgo "Sidigas Avellino".

"Protams, spēlējām pret ļoti labu komandu, kuras sastāvā ir individuāli spēcīgi spēlētāji. Šai spēlei bijām ļoti koncentrējušies. FIBA Čempionu līgā gūt uzvaru izbraukumā ir ļoti sarežģīti, it īpaši Itālijā. Esmu ļoti priecīgs par rezultātu un komandu – tā cīnījās līdz pat mača pēdējai minūtei. Šis panākums mums ir devis labāku situāciju kopvērtējumā tabulā," priecīgs bija Štelmahers. "Šī ir ļoti spēcīga grupa ar ļoti labāk komandām. Katra uzvara var mainīt situāciju kopvērtējuma tabulā. Otrais aplis būs ļoti interesants."

Tiesa, trešajā ceturtdaļā viens no "Ventspils" līderiem Džonatans Erledžs par nesportisku rīcību saņēma diskvalificējošo piezīmi, jo viņš rupji pagrūda pretinieku komandas spēlētāju.

"Neredzēju to situāciju, pēc kuras Erledžs tika izraidīts, bet esmu pārliecināts, ka pirms tam viņš tika provocēts. Protams, šī nav atbilstoša uzvedība no komandas līdera puses. Viņš nedrīkstēja šādi pamest vienību, tomēr tādi ir sportisti – viņi ir kā gladiatori, kuri dažbrīd atbild pārāk ātri. Izrunājāmies ar Erledžu, un viņš jau atvainojās komandai. Cerams, nākotnē viņš šādās situācijās rīkosies nobriedušāk. Mums viņš ir vajadzīgs laukumā," uzsvēra Štelmahers.

Tikmēr "Sidigas" galvenais treneris Nenads Vučiničs slavēja "Ventspili" par parādīto sniegumu.

"Ventspilnieki šo spēli bija pelnījuši uzvarēt, viņi šoreiz bija labāki. Gaidījām grūtu maču, jo arī zaudējumos "Ventspils" ar pretiniekiem cīnījās ļoti līdzvērtīgi," norādīja serbs. "Spēles sākumā neizmantojām iespējas uzbrukumā, mums vajadzēja iegūt lielāku vadību, jo "Ventspils" nespēlēja pārāk labi. Savukārt otrajā ceturtdaļā viņi mūs apspēlēja, bet trešajā jau paši veiksmīgi atspēlējāmies. Savukārt ceturtajā ceturksnī zaudējām spēles pavedienu. Kā jau katrs zaudējums, arī šis ir sāpīgs."

"Ventspils" rindās lielisku maču trešdien aizvadīja Rihards Lomažs, kurš guva 25 punktus. Viņu uzteica arī Vučiničs.

"Biju patīkami pārsteigts par Lomaža sniegumu. Viņš ir ļoti labs jaunais spēlētājs. Lomažs ir viens no daudzsološākajiem basketbolistiem no Baltijas reģiona," uzskata "Sidigas" treneris.

Tikmēr citos A grupas mačos Vācijas klubs Ludvigsburgas "MHP Riesen" trešdien tika pie otrās uzvaras, jo viesos ar 76:74 (25:19, 14:20, 19:16, 18:19) pārspēja Krievijas komandu "Ņižņij Novgorod", bet Polijas vienība Vloclavekas "Anwil" savu skatītāju priekšā ar 76:64 (16:14, 20:15, 23:24, 17:11) pieveica Francijas čempioni "Le Mans".

Savukārt otrdien Spānijas klubs Mursijas UCAM viesos ar 63:62 uzveica Bandirmas "Banvit" no Turcijas.

A grupas vadībā ar sešām uzvarām septiņās spēlēs joprojām atrodas UCAM, kamēr pieci panākumi ir "Sidigas" kontā. Ar četrām uzvarām seko "Banvit", bet aiz pirmā trijnieka ar trim panākumiem ir "Anwil", "Ņižņij Novgorod" un "Ventspils". Tikmēr pirmajam sešiniekam ar divām uzvarām seko "Le Mans" un "MHP Riesen".

Pēc šīs kārtas noslēdzās FIBA Čempionu līgas pamatturnīra pirmais aplis.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!