Šosezon "SynotTip" Latvijas futbola virslīgā vietu zaudējusī "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" komanda ieguvusi tradicionālo Godīgas spēles jeb "Fair Play" balvu, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Godīgas spēles rangs tiek noteikts, visas sezonas garumā ņemot vērā virkni kritēriju, kas ietver saņemtās dzeltenās un sarkanās kartītes, cieņas izrādīšanu pretiniekam un tiesnešiem, komandu oficiālo personu uzvedību un vienības līdzjutēju uzvedību.

Komanda, kurai pēc visiem kritērijiem čempionāta beigās ir lielākais vidējais punktu skaits, saņem 10% no kopējā soda naudas apmēra.

Pēc "Fair Play" punktu aprēķināšanas noskaidrojies, ka balva par godīgu spēli ar 8,075 punktiem pienākas Valmieras klubam, kam ar 8,043 punktiem seko "Liepāja/Mogo", bet trešā ar 7,855 punktiem ir "Metta/Latvijas Universitāte".

Aiz trijnieka palika attiecīgi Jūrmalas "Spartaks", "Riga", RFS un "Jelgava", un pēdējo - astoto - vietu šajā rangā ieņem "Ventspils".

"Valmiera Glass/ViA" nespēja nosargāt vietu šīs sezonas virslīgas čempionātā, paliekot pēdējā starp astoņām vienībām, taču vēl ir neskaidrs nākamās sezonas dalībnieču skaits. Ja tas tiks palielināts no astoņām līdz desmit, Valmieras klubs tajā atkal varētu spēlēt.

Savukārt "Fair Play" balvu "komanda.lv" pirmajā līgā izcīnīja turnīra čempione "Daugavpils/Progress", bet dublieru čempionātā - "Riga 2".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!