Latvijas izlases uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda pirmdien Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta izbraukuma spēlē ar 5:4 (1:2, 2:2, 1:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Pitsburgas "Penguins" un izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas.

Girgensons laukumā pavadīja 15 minūtes un 44 sekundes, izdarīja četrus metienus pa vārtiem, trīs spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu, bet spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu, -1.

Spēles laikā "Sabres" nonāca iedzinējos ar trīs vārtu deficītu — mača 26. minūtē rezultāts jau bija 4:1 "Penguins" labā, taču Bufalo hokejisti saņēmās, atspēlējās un panāca izlīdzinājumu. Pirmos vārtus "Sabres" labā pirmā perioda vidū guva Teidžs Tompsons, bet pēc tam mājinieku vārtsargu Keisiju Desmitu trīs reizes pēc kārtas pārspēja Zaks Bogosjans, Keisijs Nelsons un Keisijs Mitelštads, kurš trešā perioda vidū panāca 4:4.

Uzvaras vārtus pagarinājuma 45. sekundē guva Džeks Eikels.

Iepriekšējo sezonu pastarīte Bufalo "Sabres" šobrīd NHL Austrumu konferences kopvērtējumā pakāpusies jau uz trešo vietu, bet viņu pēdējie pretinieki, Pitsburgas "Penguins", ir viņu vietā, pēdējā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!