Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas futbola valstsvienība UEFA pirmdien UEFA Nāciju līgas D divīzijas pirmās grupas pēdējā, sestajā, mačā viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Andoru un šo turnīru noslēdza bez uzvarām.

atvija sešās spēlēs četras reizes nospēlēja neizšķirti un cieta divus zaudējumus, ar četriem punktiem grupā ieņemot trešo vietu.

Spēles pirmajās 15 minūtēs Latvijas futbolistiem bija vairākas standartsituācijas pie pretinieku vārtiem, taču neviena no tām nenoslēdzās ar bīstamu sitienu. Pēc tam laukuma saimnieki pēc soda sitiena raidīja bumbu garām labajam vārtu stūrim un turpinājumā pakāpeniski izlīdzināja cīņas gaitu.

Puslaika otrajā daļā bumba vairāk atradās Latvijas izlases vārtu pusē, turklāt 38.minūtē viesi saņēma smagu triecienu, jo mača galvenais tiesnesis Halils Umuts Melers, visticamāk, par izrunāšanos Valērijam Šabalam parādīja sarkano kartīti. Spēlējot mazākumā, latviešiem neizdevās nostiprināties pretinieku laukuma pusē un pirmais puslaiks noslēdzās bezvārtu neizšķirti.

Otrā puslaika ievadā, 51.minūtē līdz pretinieku vārtiem aizlauzās Dāvis Ikaunieks, kuram pietrūka vien pāris metru, lai izdarītu bīstamu sitienu. Turpinājumā laukuma saimnieki tika pie pāris stūra sitieniem, taču Andra Vaņina sargāto cietoksni neapdraudēja. Savukārt latviešiem pirmā labā iespēja bija 68.minūtē, kad Igors Tarasovs ar galvu raidīja bumbu nedaudz virs Andoras vārtu pārliktņa.

Spēles 75.minūtē traumas dēļ maču nevarēja turpināt Dāvis Ikaunieks, kura vietā laukumā devās Roberts Uldriķis. Pamatlaika pēdējās desmit minūtēs latviešiem neizdevās saasināt spēli, turklāt andorieši vilcināja laiku, lai noturētu bezvārtu neizšķirtu. Kompensācijas laikā Latvijas futbolistiem izdevās ielauzties pretinieku soda laukumā, bīstamu sitienu ar galvu izdarot Uldriķim. Tomēr uzvaru izraut neizdevās un spēle noslēdzās ar rezultātu 0:0.

Latvijas izlases vārtus šajā mačā sargāja Andris Vaņins, bet no laukuma spēlētājiem maču uzsāka Kaspars Dubra, Vitālijs Jagodinskis, Vitālijs Maksimenko, Roberts Savaļnieks, Vjačeslavs Isajevs, Andrejs Cigaņiks, Artūrs Karašausks, Deniss Rakels, Valērijs Šabala un Dāvis Ikaunieks.

Otrā apakšgrupas spēlē Gruzija savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspēja Kazahstānu.

Apakšgrupā ar 16 punktiem sešās spēlēs pārliecinoši uzvarēja Gruzija, otrā ar sešiem punktiem bija Kazahstāna, kamēr Latvija un Andora iekrāja pa četriem punktiem, latviešiem tiekot pie labākas gūto un zaudēto vārtu attiecības.

Gruzija jau nodrošinājusi uzvaru grupā un nākamajā gadā varēs cīnīties par pirmo vietu D divīzijā un ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Dalību UEFA Nāciju līgā Latvijas izlase sāka ne pārāk sekmīgi, jo septembrī savās mājās cīnījās neizšķirti 0:0 ar Andoru un viesos ar 0:1 zaudēja Gruzijai, bet oktobrī savā laukumā nospēlēja 1:1 ar Kazahstānu un ar 0:3 piekāpās Gruzijai.

Savukārt aizvadītajā mačā Latvija viesos vēlreiz spēkojās neizšķirti 1:1 ar Kazahstānu, šajā cīņā savus pirmos vārtus izlases rindās gūstot Denisam Rakelam.

Tikmēr Andora bez neizšķirta pret Latviju atņēma punktus kazahiem, cīnoties 1:1, kam sekoja neveiksmes ar 0:3 un 0:4 pret Gruziju un Kazahstānu, bet pēdējā spēlē Andora negaidīti cīnījās neizšķirti 1:1 ar gruzīniem.

Andora līdz šim trijos mačos no pieciem ir nopelnījusi sarkanās kartītes, turklāt šī komanda piekopj visai "netīru" futbolu ar daudz simulācijām, laika vilcināšanu un agresīvu spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!