Foto: Publicitātes foto

Miks Zvejnieks Latvijas valsts simtgades dienā, 18. novembrī, otro reizi karjerā stājās uz starta FIS Pasaules kausa sacensībās slaloma disciplīnā. Arī otrais mēģinājums Mikam nebija veiksmīgs, jo piedzīvota izstāšanās, portālu "Delfi" informē Latvijas slēpošanas federācijā.

Ņemot vērā, ka Mika brālis Kristaps Zvejnieks šajā sezonā sacensībās nestartē, Latvijai iratbrīvojusies viena vieta Pasaules kausa sacensībās. Somijas kūrortā Levi aizvadītajānedēļas nogalē norisinājās sezonas pirmais PK posms slaloma disciplīnā. Miks, atbilstošisavai vietai FIS rangā, tika pie 83. starta numura sacensībām, kas nozīmē grūtus apstākļus,jo trases apstākļi vairs nav optimāli.
Pirmajos divos starplaikos Mika uzrādītais laiks bija pietiekams lai iebrauktu TOP60, tomērtrases grūtākajā daļā Miks netika galā ar trasi, izstājoties.

Pēc sacensībām Miks Zvejnieks pastāstīja: "Sagatavošanās Pasaules kausa posmamaizritēja veiksmīgi, sacensību dienā tik lieliski gan negāja. Iespēja tika dota visiem, jo trasessegums bija ļoti labs, tomēr man, diemžēl, izstāšanās. Nekas ar to gan nebeidzas, tepat Levituvojas FIS sacensības, bet pēc tam Eiropas kausa pirmais posms. Trenējamies ungatavojamies katrām sacensībām ar pilni atdevi!"

Sacensībās uzvaru izcīnīja esošais pasaules čempions Marsels Hiršers, kurš par 0,09 sekundēm pārspēja savu galveno konkurentu Henriku Kristofersenu, kamēr trešais palikaAndrē Mīrers, uzvarētājam zaudējot jau vairāk par sekundi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!