Foto: F64

Latvijas čempionvienība hokejā "Kurbads" svētdien Francijas pilsētā Lionā ar rezultātu 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālās kausa izcīņas trešās kārtas spēlē uzveica latviešu uzbrucēju Artūra Mickeviča un Martina Lavrova pārstāvēto mājinieci "Lions".

Vārtus Latvijas komandas labā guva Jēkabs Rēdlihs, Elizers Šerbatovs un Edgars Homjakovs.

Lai arī mājinieci vadībā pirmajā trešdaļā izvirzīja Raiens Verbīks, tomēr pieredzējušais Rēdlihs vēl pirmo 20 minūšu laikā paguva rezultātu izlīdzināt. Otrais spēles nogrieznis aizritēja bez vārtu guvumiem, bet trešajā trešdaļā Šerbatovs un Homjakovs nepilnu trīs minūšu laikā ieguva divu vārtu pārsvaru.

To rīdziniekiem izdevās nosargāt par spīti tam, ka Kails Eserijs vienus vārtus atguva nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām. "Kurbads" līdz ar to izcīnīja pirmo uzvaru šajā grupā un nepalika pēdējā vietā.

Pirmo vietu grupā izcīnīja Kazahstānas čempione Kokšetau "Arlan", kas svētdien ar 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) pārspēja Baltkrievijas komandu "Gomeļ".

Jau ziņots, ka pirmajā mačā "Kurbads" ar 2:6 piekāpās "Gomeļ", bet sestdien ar 3:4 pagarinājumā zaudēja arī "Arlan".

Arī "Lions" zaudēja abās iepriekšējās spēlēs, jo vispirms ar 1:2 pēcspēles metienos piekāpās "Arlan", bet sestdien ar 1:2 zaudēja "Gomeļ" hokejistiem.

Pēc trim kārtām pirmā grupā ar septiņiem punktiem ir "Arlan", kam ar sešiem punktiem seko "Gomeļ". "Kurbads" tikmēr ar četriem punktiem finišēja trešajā pozīcijā, bet Lionas vienība ar vienu punktu palika pēdējā vietā.

Finālposmā iekļuva divas labākās D grupas komandas, kas ir "Gomeļ" un "Arlan".

Tikmēr trešā posma E grupā cīnījās vietējā Lielbritānijas komanda Belfāstas "Giants", Polijas klubs Katovices GKS, horvātu vienība Zagrebas "Medveščak", kā arī Imanta Ļeščova un Oļega Šišļaņņikovs pārstāvētā "Ritten Sport" no Itālijas, kas cīnās Alpu hokeja līgā.

GKS, "Giants" un "Medveščak" šajā grupā izcīnīja katra pa divām uzvarām un vienai neveiksmei pamatlaikā, kas visām šīm komandām deva sešus punktus, tomēr pirmo vietu izcīnīja GKS, bet otrā bija "Giants", kurām bija labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība.

Līdz ar to GKS un "Giants" sasniedza fināla fāzi.

"Kurbads" oktobrī triumfēja savā laukumā notikušajā Kontinentālā kausa otrā posma C grupas turnīrā. Latvijas čempione ar 9:2 sagrāva Islandes klubu Agireiri "Skautafelag", ar 8:1 apspēlēja Spānijas vienību Sansevastjanas "Txuri Urdin" un ar 2:1 guva virsroku pār Ukrainas klubu Doņeckas "Donbass".

"Kurbads" Kontinentālā kausa izcīņas posmu uzņēma otro gadu pēc kārtas.

Latvijas čempione šonedēļ pastiprināja sastāvu ar 35 spēles Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) aizvadījušo uzbrucēju Elizeru Šerbatovu.

"Kurbads" ar 24 punktiem 14 spēlēs Latvijas čempionāta kopvērtējuma tabulā ieņem trešo vietu, kamēr "Lions" ar 25 punktiem 16 spēlēs ir piektā Francijā.

Aizvadītajā sezonā "Kurbads" nesasniedza Dānijā notikušā Kontinentālā kausa izcīņas finālu, izšķirošajā trešās kārtas spēlē zaudējot latviešu vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētajai Lielbritānijas vienībai Šefīldas "Steelers".

Pagājušajā sezonā par šī turnīra čempioni kļuva Baltkrievijas komanda Minskas "Junostj", bet vienu sezonu iepriekš Kontinentālajā kausā triumfēja Lielbritānijas hokeja klubs Notingemas "Panthers", kas finālā pieveica "Ritten Sport" ar latviešu uzbrucēju Jāni Spruktu sastāvā.

Savukārt "Kurbads" pagājušajā sezonā triumfēja "Optibet" Hokeja līgas (OHL) jeb Latvijas čempionāta virslīgas finālā, ar rezultātu 4-0 apspēlējot "Zemgale"/LLU hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!