Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Sanhosē "Sharks" zvaigzne Ēriks Kārlsons svētdien guva savus pirmos vārtus šosezon, palīdzot viņa pārstāvētajai vienībai mājās ar 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) sagraut Sentluisas "Blues" komandu.

Kārlsons atklāja spēles rezultātu otrajā trešdaļā, bet pēc tam uzvarētāju rindās divus vārtus guva Džo Pavelskis, bet vēl vienu precīzu metienu izpildīja Evanders Keins.

Zviedru aizsargs šajā starpsezonā ievērojamā maiņas darījumā no Otavas "Senators" pārcēlās uz "Sharks", šajā pārejā iesaistoties arī latviešu uzbrucējam Rūdolfam Balceram, kurš nonāca "Senators" paspārnē.

Pagājušajā sezonā zviedrs 71 spēlē guva 62 punktus, no kuriem 53 bija rezultatīvas piespēles, kamēr savā rezultatīvākajā sezonā 2016.gadā viņš sakrāja 82 punktus 82 mačos. Šosezon 21 duelī viņam 12 (1+11) punkti.

Citā mačā Ņujorkas "Rangers" ar 4:2 (2:2, 1:0, 1:0) savā laukumā apspēlēja Floridas "Panthers". Šis mačs zīmīgs izvērtās mājinieku vārtsargam Henrikam Lundkvistam, kurš izcīnīja savu 438.uzvaru NHL, pakāpjoties vārtsargu rangā uz septīto pozīciju. Līderis šajā sarakstā ir slavenais kanādietis Martins Brodērs, kuram ir 691 karjeras uzvara, bet zviedru vārtsargs ir vienīgais eiropietis starp 13 uzvarām bagātākajiem vārtsargiem.

Savukārt sestdien trīs vārtus guva Nešvilas "Predators" uzbrucējs Kalle Jarnkroks un Kolumbusas "Blue Jackets" uzbrucējs Kems Etkinsons. Jarnkroks palīdzēja viņa pārstāvētajai komandai ar 5:3 (0:0, 2:3, 3:0) uzveikt Losandželosas "Kings", bet Etkinsons kaldināja "Blue Jackets" panākumu viesos ar 4:1 (1:0, 3:1, 0:0) pret Karolīnas "Hurricanes".

Tikmēr Vankūveras "Canucks" savās mājās ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:2) piekāpās Monreālas "Canadiens", ciešot piekto neveiksmi pēc kārtas, bet Filadelfijas "Flyers" savā laukumā atspēlējās no rezultāta 1:5 un pamatlaiku noslēdza ar 5:5, tomēr papildlaikā ar 5:6 (0:0, 1:3, 4:2, 0:1) piekāpās Tampabejas "Lightning".

NHL Austrumu konferences līderpozīcijā ar 29 punktiem 20 spēlēs ir "Lightning", bet par punktu atpaliek Toronto "Maple Leafs". Savukārt Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas sestdien izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, ar 26 punktiem ieņem augsto ceturto pozīciju.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 29 punktiem 20 spēlēs ir "Predators", par trīs punktiem apsteidzot Minesotas "Wild" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!