Foto: TASS/Scanpix/LETA

Par ULEB Eirolīgas basketbolā septītās kārtas vērtīgāko spēlētāju kļuvis dominikānis Euliss Baess no Spānijas kluba Grankanārijas "Herbalife", kurā spēlē Anžejs Pasečņiks.

"Herbalife" piektdien guva savu otro uzvaru šīs sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā, jo savā laukumā ar 84:78 pārspēja Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi FOX".

Pašlaik 36 gadus vecais Eirolīgas debitants Baess 13 no saviem 16 punktiem guva mača otrajā puslaikā. Viņš kļuvis par vecāko kārtas vērtīgāko basketbolistu pēdējo 14 gadu laikā, kad 2004.gadā šo balvu 39 gadu vecumā ieguva lietuviešu leģenda Arvīds Sabonis.

Piektdienas spēlē Pasečņika komandas biedra kontā arī desmit atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles, kas viņam ļāva iegūt 32 efektivitātes punktus.

Tikmēr pie 31 efektivitātes punkta tika divi basketbolisti - Edvīns Džeksons no Melnkalnes kluba Podgoricas "Budučnost VOLI" un Ārons Vaits no Lietuvas granda Kauņas "Žalgiris".

Džeksons ar 24 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm palīdzēja "Budučnost VOLI" izcīnīt savā vēsturē pirmo uzvaru Eirolīgā, jo tā ar 99:84 pieveica Spānijas komandu Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Savukārt Vaita 21 punkts un astoņas atlēkušās bumbas neglāba "Žalgiris" komandu no zaudējuma pagarinājumā pret Rolanda Šmita pārstāvēto Spānijas vienību Barselonas "Lassa" (85:88).

"Kirolbet Baskonia" basketbolists Marselinju Huertašs pieminētajā mačā pret "Budučnost VOLI" izcēlās ar 13 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un piecām atlēkušajām bumbām, tiekot pie 26 efektivitātes punktiem, kamēr par vienu punktu mazāk ieguva Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka komandas biedrs Grieķijas vienībā Pirejas "Olympiakos" Kosts Papanikols, kurš zaudējumā pret Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas iemeta 18 punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!