Foto: AP/Scanpix/LETA

Toronto "Maple Leafs" vienība piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Anaheimas "Ducks" un pārņēma vadību turnīra kopvērtējumā.

Šī mača rezultātu jau sestajā minūtē atklāja pieredzējušais "Maple Leafs" uzbrucējs Patriks Marlo, bet otrajā periodā Pontuss Āberjs panāca izlīdzinājumu.

Pamatlaikā uzvarētājs tā arī netika noskaidrots, bet pagarinājuma otrajā minūtē panākumu Toronto klubam nodrošināja Morgans Rīlijs.

"Maple Leafs" izbraukumā izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas, turklāt šī ir pirmā reize kopš 1995./96.gada sezonas, kad Toronto vienība izbraukumā izcīna trīs uzvaras pēc kārtas pret "Ducks", Sanhosē "Sharks" un Losandželosas "Kings" komandām.

Tikmēr Stenlija kausa čempione Vašingtonas "Capitals" piektdien viesos ar 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) arī pagarinājumā pieveica Kolorādo "Avalanche".

Uzvaru viesiem no Vašingtonas pagarinājuma 22.sekundē nodrošināja Niklass Bekstrēms.

Tiesa, "Capitals" nebija tālu līdz uzvarai jau pamatlaikā, tomēr 58.minūtē neizšķirtu panāca "Avalanche" hokejists Kolins Vilsons.

Savukārt jau ar desmit vārtiem pēdējo 11 spēļu laikā izvēlies Raiens O'Reilijs, kurš ar diviem gūtiem vārtiem palīdzēja Sentluisas "Blues" vienībai izbraukumā ar 4:1 (1:1, 3:0, 0:0) pārspēt pagājušās sezonas Stenlija kausa finālisti Vegasas "Golden Knights".

Zīmīgi, ka šī bija vienīgā no piektdienas sešām NHL spēlēm, kas noslēdzās pēc pamatlaika.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka piektdien latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, jo izbraukumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Vinipegas "Jets", kas ir viena no Rietumu konferences spēcīgākajām komandām.

NHL Austrumu konferences līderpozīcijā ar 28 punktiem 20 spēlēs ir "Maple Leafs". Par punktu atpaliek Tampabejas "Lightning", kas gan aizvadījusi arī par vienu spēli mazāk. Savukārt "Sabres" ar 24 punktiem ieņem augsto ceturto pozīciju.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 27 punktiem 19 spēlēs ir Nešvilas "Predators", par punktu apsteidzot Minesotas "Wild" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!