Foto: AFP/Scanpix/LETA

Uzlecošā Vācijas tenisa zvaigzne Aleksandrs Zverevs piektdien Londonā pirmo reizi karjerā sasniedza ATP sezonas noslēguma turnīra pusfinālu.

Gustavu Kuertēna vārdā nosauktās grupas beidzamajā - trešajā - spēlē pasaules piektā rakete Zverevs ar 7-6 (7:5), 6-4 pārspēja amerikāni Džonu Isneru, kurš ir planētas desmitais numurs.

Šis panākums Zverevam nodrošināja iekļūšanu ATP sezonas noslēguma turnīra pusfinālā. Tikai 21 gada vecumā viņš kļuvis par jaunāko šo sacensību finālistu pēdējo deviņu gadu laikā. Jaunāks par viņu savā debijas reizē 2009.gadā bija argentīnietis Huans Martins del Potro.

Zverevs pusfinālā tiksies ar Leitona Hjūita pirmās vietas ieguvēju Rodžeru Federeru no Šveices. Tikmēr Kuertēna grupā uzvaru nodrošinājis pasaules pirmais numurs Novaks Džokovičs no Serbijas, kurš piektdien noslēdzošajā grupas spēlē spēkosies ar planētas septīto raketi Marinu Čiliču.

Džokoviču pusfinālā gaida duelis ar Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisistu Kevinu Andersonu, kas būs šī gada Vimbldonas čempionāta fināla atkārtojums.

Kurtēna grupā Džokovičam ir divas uzvaras divās spēlēs, kamēr ar tikpat panākumiem trīs cīņās seko Zverevs. Viens panākums divos mačos ir Čiličam, bet zaudējumus visās trīs spēlēs piedzīvoja Isners.

Pusfinālu sasniedz katras grupas divi spēcīgākie tenisisti.

Traumu dēļ šajā turnīrā nepiedalās pasaules otrā rakete Rafaels Nadals no Spānijas un argentīnietis Huans Martins del Potro, kurš rangā atrodas ceturtajā vietā.

Sezonas noslēguma turnīrā piedalās gada astoņi labākie tenisisti.

Turnīrs ar finālu noslēgsies svētdien.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!