Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Vairākās UEFA Nāciju līgas grupās ceturtdien, 15, novembrī, tika aizvadītas svarīgas spēles, kas noteica valstu "likteni" šajā jaunizveidotajā turnīrā.

Kā ziņojām, priekšpēdējo spēli D divīzijas pirmajā grupā aizvadīja Latvijas futbola izlase, kas izbraukumā ziemīgajā Astanā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Kazahstānu. Mūsu nākamie pretinieki Androra ar tādu pat rezultātu aizvadīja spēli pret Gruziju. Nedz Latvijai, nedz Andorai, kurām grupas kopvērtējumā ir pa trim punktiem, nākotnes perspektīvā tas neko nemaina, jo uz C divīziju tās vairs nespēj pacelties.

Sensāciju sagādāja Eiropas vicečempioni Horvātijas izlase, kas ar 3:2 uzvarēja Spāniju. Divus vārtus uzvarētājiem guva izlases debitants Tins Jedvajs, un horvāti ar šo uzvaru saglabā cerības uz finālu. Atgādinām, ka pirmajā savstarpējā spēlē Elčē spāņi sagrāva Horvātiju ar 6:0.

Pirmais puslaiks beidzās ar bezvārtu neizšķirtu, bet spēles 78. minūtē, kad Serhio Ramoss ar 11 metru sitienu guva vārtus, rezultāts jau bija 2:2. Starp citu, spāņu pussargam šie bija 100. vārti izlasē ar "pendeli". Uzvaras vārtus Jedvajs guva vien kompensācijas laika trešajā minūtē.

Pirms šīs spēles tika godināti trīs Horvātijas izlases spēlētāji, kas no valstsvienības atvadījās pēc šā gada Pasaules kausa — vārtsargs Daniels Subašičs, aizsargs Vedrans Čorulka un uzbrucējs Mario Mandžukičs.

Mūsu ziemeļu kaimiņi igauņi izbraukumā Ungārijā piedzīvoja zaudējumu ar 0:2 un ir spiesti atvadīties no C līgas, izkrītot uz D divīziju, kurā spēlē abas pārējās Baltijas valstis, Latvija un Lietuva. Savukārt ungāriem, lai nodrošinātu otro vietu grupā, nepieciešams pēdējā spēlē uzvarēt Somiju un cerēt, ka Grieķija zaudēs Igaunijai. Neskatoties uz zaudējumu Grieķijai, somi saglabājuši pirmo vietu otrās grupas kopvērtējumā un nākamsezon spēlēs B divīzijā.

Vietu spēcīgākā līgā ceturtdien nopelnīja arī Bosnija un Hercegovina, kas noturēja nepieciešamo neizšķirtu B divīzijas trešās grupas spēlē pret Austriju. Bosniešiem bija nepieciešams tikai viens punkts, lai uzvarētu grupā, bet austrieši ar šo punktu nodrošinājās pret izkrišanu uz C divīziju — šis liktenis lemts Ziemeļīrijai.

Vēl ceturtdienas spēlēs Beļģijas izlase ar 2:0 uzvarēja Islandi, saglabājot cerības uz "Final Four", kurā spēlēs A divīzijas četru grupu līderes, bet "sauso" uzvaru sēriju turpināja Baltkrievija, kas D divīzijas pirmās grupas spēlē ar 2:0 uzvarēja Luksemburgu. Baltkrievi šajā turnīrā ir guvuši astoņus vārtus, bet nav ielaiduši nevienu "golu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!