Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs piektdien Japānā izcīnīja septīto vietu Pasaules kausa sezonas pirmā posma masu starta sacensību pusfinālā, nodrošinādams vietu finālā.

Pusfinālā Silovs vienā no starpfinišiem pēc astotā apļa bija pirmais, tādējādi iekrājot trīs punktus. Turpinājumā viņš bija lielās grupas beigu galā, finišā uzrādīdams astoto rezultātu.

Pateicoties starpfinišā izcīnītajiem punktiem, Silovs pusfinālā tika klasificēts septītajā vietā.

Šajā pusfinālā uzvaru svinēja krievs Ruslans Zaharovs, bet otrā pusfinālā pirmais bija dānis Viktors Halds Torups.

Fināls masu startā norisināsies sestdien.

Masu startā sportisti skrien 16 apļus, vairākās kontrolatzīmēs vācot punktus. Visvairāk punktus iespējams iegūt finišā un pirmās trīs vietas finišā saņem pirmās trīs vietas, bet ceturto vietu iegūst sportists, kuram ir nākamais lielākais punktu skaits.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Šogad Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja augsto ceturto vietu 1500 metru distancē un bija 15. pozīcijā 1000 metros, bet masu startā, kas debitēja Olimpiādes programmā, nepārvarēja pusfināla barjeru.

Šosezon Pasaules kausā ātrslidošanā paredzēti seši posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!