Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien kaldināja "Lugano" komandas uzvaru Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) regulārā čempionāta mačā.

Lugāno hokejisti savā laukumā ar rezultātu 5:2 (2:1, 1:0, 2:1) pārspēja Ženēvas "Servette" vienību.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 33 no 35 pretinieku mestajām ripām.

Šosezon Latvijas vārtsargs 17 spēlēs vidēji savos vārtos ielaidis 2,18 ripas un atvairījis 93,27% metienu, kas ir ceturtais labākais rādītājs līgā.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 36 punktiem 18 spēlēs ieņem "Biel-Bienne", bet augstajā ceturtajā vietā ar 31 punktu 17 mačos ir vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Riharda Melnalkšņa pārstāvētā Langnau "Tigers". Tikmēr uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" ar tikpat punktiem 19 cīņās ir piektā, kamēr septītā ar 28 punktiem 18 spēlēs ir "Lugano".

Savukārt Latvijas izlases uzbrucējs Rihards Bukarts atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) regulārā čempionāta mačā, kurā viņa pārstāvētā Šveningeres "Wild Wings" komanda svinēja uzvaru.

"Wild Wings" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:0, 1:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja iepriekšējo trīs sezonu čempioni Minhenes "Red Bull".

Bukarts ar rezultatīvu piespēli atzīmējās papildlaika otrajā minūtē, kad soms Ville Korhonens guva uzvaras vārtus.

Latviešu uzbrucējs šajā spēlē uz ledus pavadīja 13 minūtes un 31 sekundi, kurā vienu reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Viņš šajā sezonā 12 spēlēs guvis divus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Ar 42 punktiem 17 spēlēs turnīra līderpozīcijā atrodas Manheimas "Adler", piekto vietu ar 31 punktu 18 mačos ieņem aizsarga Arvīda Reķa pārstāvētā Augsburgas "Panther", bet pēdējā 14 komandu konkurencē ir 18 mačos deviņus punktus guvusī "Wild Wings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!