Foto: DELFI

Viss, kas varēja noiet greizi, nogāja greizi – tā par gatavošanos Pasaules boksa supersērijas (WBSS) ceturtdaļfinālam var teikt Latvijas sportists Mairis Briedis. Vasarā viņam veica operāciju labajai rokai, bet sparingā pirms cīņas pret Vācijas pārstāvi Noelu Mikaeljanu, kurš pazīstams arī kā Noels Gevors, Briedis nopietni savainoja arī kreiso roku. Briedis atklātā intervijā portālam "Delfi" atzina, ka nācās iemācīties boksēties bez rokām.

Briedim cīņa pret Mikaeljanu bija smaga, jo nācās sadzīvot ar sāpēm gan izdarot sitienus, gan tos saņemot. Tomēr viņam izdevās gūt uzvaru pēc punktiem ar 116:110, 115:111, 114:112. Tiesa, pēc cīņas daudzi šādu vērtējumu neuzskatīja par taisnīgu, tomēr iznākumu tas nemainīja – Briedis iekļuva WBSS pusfinālā un ieguva Pasaules boksa padomes (WBC) dimanta jostu. Nākamais pretinieks Briedim būs polis Kšištofs Glovackis.

Šī cīņa ir tikai viena no aktualitātēm, kurā pēdējā gada laikā iesaistīts Briedis. Vasarā viņš pārtrauca sadarbību ar savu promouteri Alu Siestu jeb Albertu Hačuturovu, kurš pēc tam mēģināja sarīkot pamatīgu nomelnošanas kampaņu. Sarunā ar portālu "Delfi" Briedis pastāstīja par aizvadīto cīņu, piedzīvotajām grūtībām, par skandāliem un tuvāku un tālāku nākotni.

Traumētas rokas, lauzts deguns un pārsista bungādiņa

Cik daudz laika pēc cīņas parasti vajag, lai pilnībā atjaunotos no visiem sasitumiem?

Tas atkarīgs no tā, kāda bijusi cīņa. Skrāpējumi sadzīst pēc divām dienām. Pēc šīs cīņas vairāk sāp pakausis, lai arī tur nedrīkst sist.

Pret Mikaeljanu šoreiz kaut kā izteikti bija šie "netīrie" sitieni pa pakausi.

Jā, lai arī ringa tiesnesis bija tāds, kurš ir ļoti pazīstams un tiesājis Maika Taisona cīņas (Gvadalupe Garsija). Šoreiz kaut kā aizrādījumi netika izteikti, kad tos vajadzēja. Kā ir, tā ir. Vienreiz viņš punktu atņēma, bet tajā brīdī varbūt viņš uzskatīja, ka misija ir pabeigta. Tāpēc viņš varēja dauzīt tālāk.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!