Foto: F64

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" papildinājusi sastāvu ar amerikāņu saspēles vadītāju Endrū Endrūsu, tajā pat laikā šķiroties no šajā pozīcijā spēlējošā Vinsenta Konsila, vēsta kluba.

No 2012. līdz 2016.gadam Endrūss spēlēja Vašingtonas Universitātes "Huskies" basketbola komandā. Spēlējot Vašingtonas Universitātes vienībā, vislabāko sniegumu Endrūss nodemonstrēja savā pēdējā koledžas sezonā, kad viņam vidēji spēlē bija 20,9 punkti, 5,7 atlēkušās bumbas, 4,9 rezultatīvas piespēles un 1,4 pārtvertas bumbas.

2016.gada jūlijā Endrūss piedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā Orlando, kur Losandželosas "Clippers" sastāvā piecos mačos viņam vidēji bija 11,0 punkti, 4,4 atlēkušās bumbas un 3,2 rezultatīvas piespēles. Pēc tam tā paša gada oktobrī Endrūss bija NBA kluba Šarlotes "Hornets" sastāvā pirmssezonas sagatavošanās ciklā, aizvadot trīs pārbaudes spēles, vidēji desmit minūtēs gūstot 4,0 punktus.

Neilgi pirms regulārās sezonas sākuma viņš tika atbrīvots no "Hornets" sastāva, bet sezonu basketbolists turpināja Turcijas spēcīgākās līgas klubā "Best Balikesir", kur viņam vidēji spēlē bija 14,4 punkti, 3,4 atlēkušās bumbas un 3,2 rezultatīvas piespēles. Iepriekšējās sezonas sākumā Endrūss parakstīja līgumu ar NBA klubu Filadelfijas "76ers", bet vēlāk aizvadīja četras spēles tā fārmkluba Delavēras "87ers" sastāvā NBA Attīstības līgā.

"VEF Rīga" pagājušajā nedēļā uz pārbaudes laiku piesaistīja amerikāņu aizsargu Beidenu Džeksenu, kurš vēl nav debitējis galvaspilsētas komandas sastāvā. Tāpat klubs šomēnes izvēlējās nepagarināt līgumu ar spēka uzbrucēju Artjomu Butjankovu, kā arī tika pārtraukts kontrakts ar amerikāņu saspēles vadītāju Ostinu Lūku, kura vietā paņemts cits ASV basketbolists Džebrils Durems.

"VEF Rīga" "OlyBet" Latvijas-Igaunijas līgā ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ieņem trešo vietu, bet VTB Vienotajā līgā ar vienu panākumu septiņās cīņās ir pēdējā starp 14 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!