Foto: F64

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns saņēmis atļauju no Itālijas kluba Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" pārstāvēt savu valstsvienību svarīgajā Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē pret Slovēnijas valstsvienību, vēsta Latvijas basketbola savienība.

Vīriešu valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars nosaucis 15 basketbolistus, kuri uzaicinātu uz Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra 5. posma spēlēm ar Melnkalnes izlasi un Slovēnijas izlasi.

"Sastāva izvēli ietekmē divi faktori, kas ir ārpus mūsu ietekmes – spēlētāju pieejamība un veselības stāvoklis. Ir panākta vienošanās ar Milānas klubu, ka Dairis Bertāns pēc 29. novembrī Kauņā paredzētās Eirolīgas spēles varēs pievienoties Latvijas valstsvienībai un piedalīties izbraukuma spēlē Slovēnijā. Vēl turpinās komunikācija ar citiem Eirolīgas klubiem, bet skaidrs, ka labākajā gadījumā varam cerēt uz vēl kāda spēlētāja palīdzību cikla otrajā spēlē," teica Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars. "Ņemot vērā klubu komandu izbraukumu grafikus, pilnā sastāvā būsim tikai otrdien, 27. novembrī. Nebūs laika vētīt sastāvu un pārbaudīt plašu kandidātu loku, taču jābūt gataviem koriģēt sastāvu gan gadījumā, ja kādam spēlētājam būs veselības problēmas, gan arī taktisku apsvērumu dēļ. Tāpēc uzaicināmo saraksts veidots ar nelielu rezervi."

Pats Bertāns neslēpa, ka ir ļoti priecīgs, ka beidzot varēs palīdzēt Latvijas izlase vismaz vienā spēlē. "Klubā pirmā reakcija uz oficiālo ielūgumu bija noraidoša, bet valstsvienības vadības pārstāvji turpināja sarunas un esmu pateicīgs kluba vadībai, ka izdevās panākt kompromisu. Divas spēles nedēļā – tādā ritmā spēlējam visus sezonu, tāpēc šoreiz ir iespēja palīdzēt gan klubam, gan izlasei. Vismaz vienā spēlē, bet katra mums ir ļoti svarīga, lai sasniegtu mērķi – kvalificētos finālturnīram," teica Bertāns.

Savukārt Vecvagars ieskicēja situāciju ar spēlētājiem arī citās pozīcijā: "Rolands Zaķis un Mareks Mejeris savainojumu dēļ izlaiduši vairākas spēles, taču, ja viss būs kārtībā ar veselību, abi varētu palīdzēt konkrētajās pozīcijās pret konkrētiem pretiniekiem. Ņemot vērā situāciju "garajā galā", uzaicināts Rolands Freimanis, kurš ir motivēts atgriezties valstsvienībā un labi sācis sezonu Grieķijā."

"Jau esam pieraduši, ka katrā ciklā sastāvs mainās pašiem, un līdz pēdējam brīdim nav zināms, kāds virknējums būs pretiniekiem. Pagaidām nav informācijas vai Melnkalnes izlases rīcībā būs spēlētāji no Eirolīgas komandas Podgoricas "Budučnost", kam 30. novembrī jāspēlē ar "Olympiacos". Toties nav šķēršļu, lai Rīgā spēlētu melnkalniešu spožākā zvaigzne – spēka uzbrucējs Bojans Dubļevičs, kura komanda "Valencia" šogad nespēlē Eirolīgā. Bet – lai kāds būtu pretinieku sastāvs, mūsu mērķis paliek nemainīgs un šajā ciklā jau esam pierādījuši, ka varam veiksmīgi spēlēt dažādos sastāvos," uzsvēra treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!