Foto: LETA

Rīgas "Dinamo" komanda ceturtdien, 15. novembrī, izbraukuma tūres turpinājumā aizvadīja spēli Ņižņijnovgorodā, tiekoties ar "Torpedo" vienību, izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, pārspējot Ņižņijnovgorodas komandu pagarinājumā ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 1:0).

Spēli apņēmīgi iesāka mājinieki, uzņemoties iniciatīvu, un jau pirmajās minūtēs rīdzinieku vārtsargam Kristeram Gudļevskim bija jāatvaira vairāki metieni pa vārtiem.

Lai arī "Torpedo" kontrolēja spēli, rezultātu izdevās atklāt rīdziniekiem pirmā perioda vidū. Linuss Videls pie apmales saņēma ripu un atmuguriski piespēlēja vārtu virzienā, kur to uztvēra Artjoms Aļijevs un ar tālu, spēcīgu metienu pārspēja Staņislavu Gaļimovu — 1:0. Krievu aizsargam tie bija pirmie vārti Rīgas "Dinamo" sastāvā.

Pēc tam "Dinamo" uz četrām minūtēm palika skaitliskajā vairākumā, kad neveiksmīgi aizsardzībā ar nūju nospēlēja Pāvels Makarenko, pārsitot seju Danielam Bērziņam. Tomēr vairākums mūsējiem sanāca neizteiksmīgs, un vairāk metienu bija pa Gudļevska vārtiem. Bērziņa savainojums nebija nopietns, vēlāk aizsargs turpināja spēlēt ar plāksteri zem lūpas.

Perioda beigās atkal aktīvāk spēlēja "Torpedo", bet pārspēt Gudļevski viņiem neizdevās un pirmā trešdaļa noslēdzās ar Rīgas "Dinamo" labvēlīgu rezultātu.

Otrā perioda sākumā atkal labāk izskatījās "Torpedo", taču vārtus guva rīdzinieki. Trešdaļas vidū Matiass Mītinens saņēma piespēli no Andra Džeriņa, pretinieku aizsargi nez kāpēc nedevās traucēt somu uzbrucēju un viņš netraucēti pārspēja Gaļimovu — 2:0.

Tomēr jau pēc minūtes tika pārspēts arī Kristers Gudļevskis. Daņiilis Iļjins izdarīja spēcīgu metienu gandrīz no zonas līnijas, ripas lidojum vēl pielaboja Metjū Bodijs, un rezultāts kļuva 2:1. "Dinamo" treneris Ģirts Ankipāns pieprasīja vārtu momenta pārskatīšanu, jo izskatījās, ka Daņils Verjajevs traucēja Gudļevskim vārtu gūšanas brīdī, taču tiesneši lēma, ka viss bijis "likumīgi".

Jau pēc 53 sekundēm mājinieki ar ļoti skaistiem vārtiem rezultātu izlīdzināja — pirmās maiņas uzbrucēji nomānīja Gudļevski. Endijs Mile iesita ripu vārtu stūrī, kamēr Gudļevskis gaidīja uzbrukumu no otras puses, sekojot Denisam Paršinam, kurš atdeva piespēli atpakaļ Milem, — 2:2.

Perioda beigās "Dinamo" nopelnīja skaitlisko vairākumu, kas gan bija saturīgāks nekā pirmajā trešdaļā, taču rezultāta maiņu panākt neizdevās.

Trešajā periodā ritēja līdzīga cīņa, un pamatlaiks tā arī noslēdzās ar neizšķirtu 2:2.

Trešdaļas sākumā noraidījumu par spēles laika vilcināšanu nopelnīja "Torpedo", savukārt perioda beigās mazākumā palika "Dinamo"; abas komandas savu skaitlisko vairākumu nerealizēja.

Pagarinājumu aktīvi iesāka rīdzinieki, jau pirmajā uzbrukumā Linusam Videlam bija iespēja noslēgt šo spēli ar uzvaras vārtiem, pēc tam Metjū Majone centās izspēlēt līdz tukšiem vārtiem uzbrukumu. Pēc tam mājinieki vairākas reizes apdraudēja Gudļevska vārtus, kam sekoja pēdējais pretuzbrukums — Miķelis Rēdlihs piespēlēja Uvim Balinskim un pirmās maiņas aizsargs gaitā individuālā uzbrukumā pārspēja Gaļimovu, gūstot savus pirmos vārtus šajā sezonā un atnesot "Dinamo" ceturto uzvaru pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!