Foto: F64

Ar nākamās sezonas Virslīgas čempionāta izspēles kārtību saistošos jautājumus Latvijas Futbola federācija (LFF) virza pieņemt novembra izskaņā un ceturtdien, 15. novembrī, Astanā notikušajā LFF valdes izbraukuma sēdē lēmums nav pieņemts.

LVV valdes sēdē Astanā, kur pēcpusdienā Latvija tiksies ar Kazahstānu, tika plaši diskutēts par virkni saistošo jautājumu, kas skar nākamās sezonas virslīgas čempionāta norisi, kā arī iztirzāti tam pakārtotie jautājumi par iespējamajām izmaiņām 1. līgas, 2. līgas un virslīgas dublieru čempionāta izspēles kontekstā. Valde tika iepazīstināta ar šiem jautājumiem speciāli izveidotās darba grupas pašreizējiem secinājumiem un piedāvājumiem, kas tiks virzīti apstiprināšanai nākamajā LFF valdes sēdē novembra izskaņā.

Pirms tam oktobrī tika nolemts, ka līdz ar 2019. gada sezonu Latvijas futbolā tiks ieviests asociācijā sagatavota spēlētāja regulējums, kā arī, adaptējot pašreizējos virslīgas reglamenta noteikumus, laukumā būs jāatrodas vismaz sešiem asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Jebkādas citas izmaiņas, kas saistītas ar spēlētāju izmantošanas ierobežojumiem, Virslīgas klubiem būs saistošas līdz ar 2020. gada sezonu.

Nākotnes izmaiņas spēlētāju izmantošanas ierobežojumos un kompleksos jautājumus par iespējamo virslīgas paplašināšanos, kā arī par izmaiņām 1., 2. līgas un dublieru čempionātos, skata darba grupā, kuras sastāvu veido LFF prezidents Kaspars Gorkšs, LFF valdes locekļi Māris Verpakovskis, Artūrs Zakreševskis un Aleksandrs Isakovs, kā arī LFF administrācijas pārstāvji - ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks un sporta direktors Dainis Kazakevičs. Darba grupai šajā jautājumā novembra beigās jānāk klajā ar vienotu rekomendāciju LFF valdei.

Nākamās sezonas kontekstā LFF valde apstiprinājusi čempionātu sākuma datumus, kas paredz, ka virslīgas 2019. gada sezona sāksies 8.-10. martā, bet 1. līgas čempionāta ievadošās kārtas spēles notiks 6.-7. aprīlī.

Diskutējot par biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" iepriekš pausto skatījumu uz Virslīgas čempionāta tālākās attīstības plāniem un redzējumu par turpmāko sadarbības modeli ar LFF, federācija un LFF valde pauž gatavību turpināt aktīvu diskusiju par dažādiem ierosinājumiem, to realizēšanas iespējām un nepieciešamību. Tuvākajā laikā plānots uzklausīt arī visu virslīgas klubu prezidentu skatījumu uz klubu mērķiem un līgas attīstību, lai vairotu LFF, līgas un klubu savstarpējās partnerattiecības.

Tāpat LFF valde, apspriežot jautājumu par LFF biedru statusu un reģistru, vienojās aktualizēt esošo LFF biedru revīzijas veikšanu. Ņemot vērā organizāciju lielo interesi kļūt par LFF biedra kandidātu, jau esošo lielo organizāciju skaitu ar šādu statusu, kā arī vairāku pašreizējo LFF biedru diskutablo statusu, tiks sasauktas par šo jautājumu atbildīgās darba grupas tikšanās reizes, lai virzītu apstiprināšanai LFF valdē konkrētu rīcības plānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!