Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) basketbolists Kristaps Porziņģis nav iekļauts starp pretendentiem uz Latvijas Gada balvu sportā.

Kā informē pasākuma rīkotāji, uz Latvijas labākā sportista balvu paplašinātajā sarakstā izvirzīti 19 atlēti, starp kuriem ir Phjončhanas olimpiskajās spēlēs bobsleja divnieku sacensībās bronzu izcīnījušais pilots Oskars Melbārdis, Olimpiādē ceturto vietu ātrslidošanas 1500 metru distancē ieguvušais Haralds Silovs, kā arī pasaules vicečempions motokrosa MX2 klasē Pauls Jonass.

Vēl uz Latvijas labākā sportista balvu pretendē skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, biatlonists Adrejs Rastorgujevs, šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici, daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, basketbolists Jānis Strēlnieks, hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins, bokseris Mairis Briedis, smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs un karatists Kalvis Kalniņš.

Starp pretendentiem uz prestižo balvu ir arī mazāk zināmu sporta veidu pārstāvji - skeitbordists Jānis Kuzmins, pasaules čempions lidošanā vēja tunelī Toms Īvāns, armvrestlinga pārstāvis Vladislavs Krasovskis un valsts vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks.

Tikmēr starp pretendentiem nav pēdējo divu gadu Latvijas labākā sportista Porziņģa. Tiesa, viņš šī gada februārī guva nopietnu ceļgala traumu un joprojām nav atgriezies Ņujorkas "Knicks" sastāvā, turklāt tas nav gaidāms vismaz līdz Ziemassvētkiem.

Savukārt uz Latvijas labākās sportistes balvu ir krietni mazāk pretendentes - deviņas. Starp favorītēm varētu būt nupat bronzu pasaules čempionātā svarcelšanā ieguvusī Rebeka Koha, tenisistes Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko, skeletoniste Lelde Priedulēna un taekvondo cīkstone Inese Tarvida.

Tāpat uz Latvijas labākās sportistes godu pretendē pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kā arī BMX braucēja Vineta Pētersone un pat loka šāvēja Ketija Nēringa Martinsone, kura šogad kļuva par Eiropas čempioni 3D šaušanā.

Latvijas Gada balvas sportā vērtēšanas periods ir no 2017.gada 1.decembra līdz šī gada 30.novembrim. Pirmajā kārtā 31.oktobrim nomināciju kandidātus izvirzīja Latvijas sporta federācijas, Latvijas Olimpiskā vienība (LOV), sporta apvienības un savienības, nozares eksperti, kā arī citas kompetentas personas.

Pašreizējo kandidātu sarakstu var mainīt tikai žūrijas prezidijs (Igo Japiņš, Aldons Vrubļevskis, Einars Fogelis), bet otrā kārta notiks no 12. līdz 21.novembrim, balsošanā piedaloties Latvijas Sporta federāciju un savienību vadītājiem, Latvijas Olimpiskās komitejas Izpildkomitejai un amatpersonām, Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valdes locekļiem, LOV speciālistiem, sporta žurnālistiem un medijiem, Latvijas Nacionālajai sporta padomei un neatkarīgiem sporta ekspertiem pēc žūrijas prezidija lēmuma.

Savukārt trešajā kārtā notiks aizklāts 12 cilvēku lielas žūrijas balsojums.

Latvijas Gada balvā sportā tiks izraudzīti labākie arī tehnisko sporta veidu sportistu, treneru, sporta spēļu komandu, komandu individuālajos sporta veidos, gada uzlecošās zvaigznes, gada sporta notikuma, gada notikuma tautas sportā un parauga sportā kategorijās.

Latvijas Gada balva sportā noslēguma ceremonija norisināsies 21.decembrī kinoteātrī "Splendid Palace".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!