Foto: vtb-league.com

"VEF Rīga" pirmdien VTB Vienotās līgas mačā cieta zaudējumu, jo nepārliecinoši izmantoja savas situācijas un nepareizi noslēdza uzbrukumus, pēc spēles atzina rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

Kā ziņojām, "VEF Rīga" pirmdien viesos ar rezultātu 51:75 (15:17, 12:23, 11:22, 13:13) zaudēja spēcīgajai Maskavas apgabala "Himki" komandai.

"Pretinieki labi nospēlēja aizsardzībā, bet neizmantoja savu talantu uzbrukumā. Mēs nepārliecinoši izmantojām savas situācijas, uzbrukumu noslēguma fāzē pieņēmām nepareizus lēmumus un cietām zaudējumu. Netrāpījām daudz metienu, bet spēlētāji centās un spēlēja ar enerģiju," turnīra rīkotāji citē Gailīša teikto.

Rīdziniekiem šobrīd nevar palīdzēt viens no komandas līderiem Mareks Mejeris, bet pie Krievijas vīzas vēl nav ticis jaunieguvums Beidens Džeksens.

"Pietrūka basketbolistu, šodien nevarēja palīdzēt daži spēlētāji. Nedaudz pamainīsim sastāvu un kļūsim labāki. Žēl, ka abos mačos pret "Himki" komandu neparādījām savu labāko spēli," pauda Gailītis, kurš šajā mačā rotācijā izmantoja desmit basketbolistus.

Savukārt "Himki" galvenais treneris Georgs Barcoks uzsvēra savas komandas spēli aizsardzībā.

"Centos dot iespēju visiem spēlētājiem. Apzinājāmies, ka "VEF Rīga" ir ļoti bīstama un motivēta komanda, kurai iepriekšējos gados esam zaudējuši savā laukumā. Tieši tāpēc mums bija svarīgi izcīnīt uzvaru," atzīmēja Barcoks.

"VEF Rīga" ar vienu uzvaru septiņās spēlēs Vienotās līgas kopvērtējumā ieņem pēdējo vietu 14 komandu konkurencē, kamēr "Himki" ar septiņām uzvarām septiņos mačos dala līderpozīciju ar Maskavas CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!