Foto: Publicitātes foto
Kārtējo gadu godalgoto vietu Ziemeļeiropas čempionātā sporta dejās izcīnījusi Latvijas komanda, kas desmit valstu konkurencē no Vācijas mājās pārveda trešo vietu —— individuāli Latvijas pāriem izdevās iegūt desmit godalgotas vietas, no kurām piecas bija uzvaras, informē Latvijas Sporta deju federācija.

Komandu ieskaitē tika vērtēti gan standartdejās (ST), gan Latīņamerikas (LA) dejās valstu labāko pāru iegūtās vietas visās vecuma grupās, sākot ar bērniem un beidzot ar senioriem. Ziemeļeiropas čempionātā piedalījās dejotāji no desmit valstīm – Somijas, Zviedrijas, Islandes, Norvēģijas, Dānijas, Vācijas, Polijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Pieaugušo grupā Latīņamerikas (LA) dejās Latvijas vadošais pāris rīdzinieki Maksims Kravčenko un Paula Kukute (SDK "Dancers", attēlā) līdzīgā cīņā pārspēja poļus un dāņus un izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai pasaules rangā augstāk esošajiem vāciešiem. Junioriem II (14-15.g.) ST dejās visus konkurentus pārspēja un uzvaru atnesa Latvijas čempioni Artūrs Biele/Marija Kravčuka (SDK "Dzintars"), bet LA dejās 3. vietu ieguva rīdzinieki Kirils Bogačovs-Kudrevatihs/Milana Knirko (Škutāna deju skola), kuriem sīvu konkurenci sastādīja un 4. vietu ieguva rīdzinieki Artēmijs Plakitins/Darja Mališeva (SDK "Dzintars"). Junioriem I (12-13 g.) ST dejās dubultuzvaru mums nodrošināja Daces deju skolas pāri – pirmo vietu izcīnījušie rīdzinieki Ernests Dimants/Marija Paščenko un otro vietu ieguvušie rīdzinieki Alans Orda/Amanda Aksenoka, kuri bija otrie arī LA dejās.

Daces deju skolas audzēkņi dominēja arī Bērnu II (10-11 g.) grupā, kur abās deju programmās pārliecinošas uzvaras svinēja Ričards Krīviņš/Elīza Balgalve. Arī Bērnu I grupā (9 gadi un jaunāki) abās programmās nepārspēti palika mūsējie Kārlis Blūzmanis/Marta Fiļimonova no SDK "Vērdiņš".

Tikmēr jauniešu grupā (16-18 g.) ST dejās valsts vicečempioni Roberts Andersons/Jekaterina Rasimjonoka (SDK "Dzintars") iekļuva finālā un ieguva 5.vietu, bet Senioriem (35 gadi un vecāki) ST dejās finālā 4.reuzltātu uzrādīja vairākkārtējie valsts čempioni senioriem Gatis un Jūlija Simsoni (SDK "Dancers"). Tikmēr Senioriem LA dejās labākie no Latvijas bija valsts čempionāta medaļnieki Kalvis un Dina Deaki (DS "ORO"), kuri ieņēma 7. vietu.

Nākamgad Ziemeļeiropas čempionāts notiks Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!