Foto: www.floorball.lv
Latvijas sieviešu florbola izlase, aizvadot pārbaudes spēļu ciklu Somijā, izcīnīja divas uzvaras četros mačos.

Vispirms Jurija Fedulova vadītā Latvijas izlase piektdien ar 2:6 piekāpās Somijas čempionāta līderēm PSS. Vārtus komandas labā guva Elīza Elizabete Bērziņa un Elizabete Pavlovska.

Savukārt sestdien Latvijai bija uzreiz divi mači. Vispirms ar 3:1 tika pārspēja Somijas pēc spēka otrās līgas vienība "LoSB", divus vārtus iemetot Evelīnai Garbarei, bet pēc tam ar 3:5 nācās piekāpties Somijas spēcīgākā čempionāta komandai Lahti "Pelicans". Izlases labā divus vārtus iemeta Līga Vancāne.

Visbeidzot svētdien Latvijas valstsvienība ar 6:5 pārspēja "Era Viikingit" komandu, kuras sastāvā spēlēja U-16 vecuma florbolistes. Trīs vārtus valstsvienības labā guva Garbere, bet divus - Simona Grāpēna.

Latvijas izlases florbolistes pašlaik gatavojas pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram. To komanda aizvadīs no 31. janvāra līdz 3. februārim Slovākijas pilsētā Trenčinā. Tajā latviešu pretinieces būs Slovākijas, Ungārijas un Nīderlandes florbolistes. Lai garantēti kvalificētos pasaules čempionāta finālturnīram, latvietēm Trenčinā jāizcīna pirmā vai otrā vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!