Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs ļoti atzinīgi vērtē divu Itālijas pilsētu pieteikumu rīkot 2026. gada ziemas olimpiskās un paralimpiskās spēles, ziņo vietējie mediji.

Viesojoties Romā, SOK prezidents Itālijas olimpisko pieteikumu nodēvējis par "ļoti cerīgu", neskatoties uz to, ka Itālijas valdība to neatbalsta, ziņo aģentūra ANSA.

"Viņiem būs smagi jāstrādā, taču pagaidām šis pieteikums izskatās ļoti cerīgi," teica Bahs. "Itālijai ar tās sporta mīlestību un spēju veiksmīgi noorganizēt lielus sporta pasākumus ir lieliskas izredzes uzvarēt."

Itālijas Olimpiskā komiteja (IOK) norādījusi, ka abas pilsētas — Kortīna d'Ampeco un Milāna — atrodas divās bagātās Itālijas provincēs un pieteikums līdz ar to var iztikt arī bez valsts finansējuma.

Kā zināms, uz 2026. gada ziemas olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm pretendē vēl arī Kanādas pilsēta Kalgari un Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma, kas savā pieteikumā sadarbojas ar Latviju, bet abās šajās valstīs ir zināmas problēmas ar olimpiskā pieteikuma atbalstīšanu. Tā tikai ar vienas balss pārsvaru Kalgari pilsētas domē novembra sākumā tika nolemts tomēr turpināt darbu, bet Stokholmas domes jaunā vadība oktobrī noraidoši izteicās par olimpisko spēļu rīkošanu.

2026. gada ziemas olimpisko spēļu mājvietu izvēlēsies SOK asamblejā 2019. gada jūnijā Lozannā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!