Foto: AP/Scanpix/LETA
Divkārtējam pasaules čempionam peldēšanā Filipo Maņīni piespriesta četru gadu diskvalifikācija par aizliegto preparātu lietošanu, paziņojusi Itālijas Antidopinga organizācija (NADO).

Līdz ar 36 gadus veco Maņīni, kurš ir olimpiskais bronzas medaļnieks, sodīts viņa komandas biedrs stafetē Mikēle Santuči. Pret abiem peldētājiem izmeklēšana tika ierosināta saistībā ar uztura speciālista un sporta ārsta Gvido Porčelīni lietu. Viņam NADO piesprieda 30 gadu diskvalifikāciju par aizliegto preparātu izplatīšanu.

Izmeklēšanas ziņojumi liecina, ka Maņīni pat varētu nebūt lietojis vai saņēmis dopingu, taču pierādījumu bija pietiekami, lai viņu diskvalificētu. Peldētājs apsūdzības sauc par "muļķīgām" un ir gatavs iesniegt apelāciju. "Šai lietai pārāk ilgu laiku ir piekabināts mans vārds, tāpēc es esmu tik nikns," Maņīni citē aģentūra AFP. "Tam nav nekādu pierādījumu."

Pagājušā gada decembrī Maņīni paziņoja par aiziešanu no profesionālā sporta. Pasaules čempionātā viņš triumfēja 2005. un 2007. gadā, bet olimpisko bronzas medaļu izcīnīja 2004. gada spēlēs Atēnās 4x200 m stafetē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!