Pēc volejbola sezonas pirmā mēneša kļuvuši zināmi labākie spēlētāji piecās Latvijas klubu pārstāvētajās līgās. Baltijas valstu mērogā par labākajiem kļuva RTU/"Robežsardzes" spēlētājs Aleksandrs Avdejevs un RVS volejboliste Marta Kamēlija Levinska, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Vismaz Baltijas mēroga līgās labāko spēlētāju pārstāvētie klubi ir arī līgas līdervienību skaitā. "Credit24" meistarlīgā šobrīd līderpozīcijās atrodas Rīgas RTU/"Robežsardze", kuras uzbrukuma līderis divās septembra nogales un trijās oktobra spēlēs bija otrā tempa uzbrucējs Aleksandrs Avdejevs. Viņš piecos mačos guva 80 punktus. Arī pēc aizvadītās nedēļas nogales mačiem viņš ar vidēji setā gūtiem 4,87 punktiem ir pirmajā vietā līgā punktu gūšanā, ieņem 2. vietu labāko servētāju sarakstā gan absolūtajā vērtējumā (18 netveramas serves), gan vidēji gūto punktu ziņā setā (0,78 eisi setā), kā arī ir trešais līgā uzbrukumu efektivitātē – 55% (86/157) un ceturtais gūtajos punktos (112 punkti).

"Nebija tik viegli, kā varbūt liecina rezultāti," sezonas sākumu atceras Avdejevs. "Labs piemērs ir pēdējā spēle pret Limbažiem. Uzvarējām trijos setos, taču pirmais sets bija ļoti grūts, un arī pārējos par spīti lielajai starpībai laukumā nedrīkstējām pastaigāties. Tieši fiziskā sagatavotība un komandas darbs noteica uzvarētāju. Šosezon spēlējam mazāk, un ir vairāk brīvdienu un vairāk laika pievērst uzmanību fiziskajai sagatavotībai un saspēlei. Turklāt iepriekš mūs trenēja Raimonds Vilde, bet šogad klāt nācis ne tikai būtisks komandas spēlētājs Armands Āboliņš, bet arī treneris Guntis Atars, kas mums sniedz vēl vairāk iespēju. Raimondam Vildem ir viens viedoklis, kā jāspēlē, Guntim – savs, un divas galvas ir labāk nekā viena. Tagad Raimonds vairāk pēta pretiniekus un domā, kā pret viņiem spēlēt, bet Guntis vairāk skatās mūsu darbu laukumā. Tāpat jaunais menedžeris Aleks Kuļeševičs ar profesionālu pieeju ir paspējis daudz paveikt, un mums ir ērtāk trenēties un spēlēt."

Rīgas Volejbola skolas sieviešu komanda Baltijas līgā arī ieņem augstu vietu, un tā ir, iespējams, vēl negaidītāka nekā RTU/"Robežsardzes" vadība. RVS komanda Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova vadībā gan oktobrī aizvadīja tikai divas spēles, taču tajās viesos paspēja gan Tallinā negaidīti uzvarēt "TalTech"/"Tradehouse", gan Tartu pabaidīt līgas čempionvienību. Šajās spēlēs komandas līderes lomu papilnam attaisnoja Latvijas pieaugušo izlases galvenais uzbrukuma spēks Marta Kamēlija Levinska. Viņa sakrāja 40 punktus, no tiem 3 – ar servi un 2 – blokā. Pēc nospēlētām 4 spēlēm Marta Kamēlija ar 72 punktiem 4 spēlēs ir līgas rezultatīvākā spēlētāja, bet ar vidēji 5,54 gūtajiem punktiem spēlē – otrā.

"Zināju, kā nosaka mēneša labāko spēlētāju, statistikai sekoju un sapratu, ka tā var būt," pēc apsveikumiem ar Latvijas labākās spēlētājas godu Baltijas līgā oktobrī sacīja Marta Kamēlija Levinska. "Sezonu esam sākušas diezgan labi, laukumā dodamies ar lielu cīņassparu un gribam sevi apliecināt laukumā. Sākām čempionātu pret spēcīgām komandām, Tallinā uzvarējām, bet otro spēli vairāk pašas zaudējām. Zinājām, ka spēlējam pret līgas čempionēm un mača laikā sapratām, ka varam viņas arī uzvarēt. Pēc tam treniņos labi pastrādājām pie fiziskās sagatavotības, kā arī saspēles cēlājam ar "pirmajiem tempiem" un izcīnījām divas uzvaras. Pagājušogad sanācām kopā, bet tagad saprotamies daudz labāk."

Arī Nacionālajā līgā 1 par labāko atzīts līdervienības Vecumnieku spēlētājs Andris Zadovskis. Kamēr pašreizējie čempioni VK "Ventspils" vēl tikai iešūpojas, Vecumnieki ir ņēmuši vadības grožus savās rokās, un liels nopelns trijās uzvarās ir Andrim Zadovskim. Zadovskis ar vidēji setā gūtajiem 5,38 punktiem ir līgas līderis, bet Vecumnieki ieņem pirmo vietu turnīra tabulā. Tikpat punktu gan ir arī SK RTU, kas aizvadījis par vienu spēli vairāk.

Nacionālajā līgā sievietēm par labāko atzīta vēl viena pieaugušo valstsvienības spēlētāja, RSU/MVS komandas otrā tempa uzbrucēja Anna Embrekte, kura oktobrī komandai palīdzēja gūt divas pārliecinošas uzvaras trijos setos. Pašai Annai šajās spēlēs 25 punktiem, no tiem 3 – ar netveramām servēm.

Savukārt par labāko spēlētāju Nacionālajā līgā 2 kļuvis līdervienības Jelgavas Novada SC spēlētājs Elvis Karpovičs. Viņš palīdzēja uzvarēt trijās spēlēs oktobrī un aizvadītajā svētdienā kopā ar komandasbiedriem pievienoja vēl vienu panākumu, saglabājot ideālu bilanci 4-0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!