Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien Ķīnas pilsētā Džuhai sezonas noslēguma otrā svarīgākā turnīra "WTA Elite Trophy" otrajā mačā ar 7-6 (7:4), 2-6, 6-7 (1:7) sīvā cīņā piekāpās spānietei Garvinjei Mugurusai.

Līdz ar to Sevastovai neizdevās iekļūt turnīra pusfinālā, ko viņa sasniedza pagājušajā gadā. Kamēlijas apakšgrupā Latvijas tenisiste palika otrajā vietā, bet Mugurusa kā apakšgrupas uzvarētāja turpina cīņu.

Sevastovas mačs pret Mugurusu ilga divas stundas un 44 minūtes. Abām tenisistēm šī bija ceturtā savstarpējā spēle, un tagad spānietei ir trīs uzvaras. Pasaules rangā Sevastova ir 11. vietā, bet Mugurusa – 17.

Pirmajā setā Sevastova izvirzījās vadībā ar 4-1, tomēr cīņa neizvērtās vienkārša, jo Mugurusa uzvarēja trīs geimus pēc kārtas un izlīdzināja rezultātu. Cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā Sevastova ieguva nelielu pārsvaru, ko nosargāja līdz seta beigām.

Otrajā setā Sevastova pilnībā pazaudēja spēles pavedienu, un Mugurusa uzvarēja piecus geimus pēc kārtas, divas reizes laužot latvietes servi. Divas geimus Sevastova atspēlēja, bet tad spāniete droši uzvarēja nākamo geimu. Pārtraukumā Sevastovai palīdzību sniedza fizioterapeite, kura masēja sāpošo muguru. Sevastova trešo setu sāka ar breiku un izvirzīšanos vadībā ar 2-0, taču Mugurusa uzreiz atspēlējās. Pie rezultāta 4-4 Sevastova vēlreiz ieguva breika pārsvaru un savā serves geimā neizmantoja trīs mačbumbas. Mugurusa tās atspēlēja un lauza liepājnieces servi, un cīņa nonāca līdz vēl vienam taibreikam. Tajā Sevastovai šoreiz nebija variantu.

Sevastova šajā turnīrā izcīnīja 120 WTA ranga punktus, kā arī noslēdza savu līdz šim veiksmīgāko sezonu karjerā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!